Här är de 20 bästa kriminalfilmerna på Netflix 2018 och 2019

Marlon Brando som Don Vito Corleone i Oscarsbelönade "Gudfadern."
Foto: FOTO: PARAMOUNT/TV4 / FILMBOLAG
Heath Ledger har hyllats stort för sin roll som skurken Jokern i "The Dark Knight."
Foto: G90 / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS

Superhjältar, maffiabossar, storbedragare och seriemördare.

I Netflix utbud finns det gott om bra kriminalfilmer och thrillers för lata semester- och sommarlovsdagar.

Här är de 20 bästa filmerna sommaren 2018.

Gudfadern Oscarsbelönad gangsterfilm från 1972. När Don Vito Corleone, överhuvudet i en maffiafamilj, blir utsatt för ett mordförsök tar hans yngste son på sig ansvaret att hitta gärningsmännen och utkräva hämnd. Betyg på IMDb: 9,2.

Gudfadern II Hyllad gangsterfilm från 1974. I den andra delen av Gudfadern-triologin får du en inblick i familjen Corleones historia. Filmen visar Don Vitos resa från Sicilien till ett liv av organiserad kriminalitet i New York. Betyg på IMDb: 9,0.


LÄS MER: De 22 bästa romantiska komedierna på Netflix


The Dark Knight Kriminalaction från 2008. Batman, poliskommissarie James Gordon och distriktsåklagaren Harvey Dent fortsätter att bekämpa brott i Gotham City. 

Deras framgångsrika arbete hotas dock av att gå om intet när en ny brottsling dyker upp i staden - Jokern. Betyg på IMDb: 9,0.

Maffiabröder Verklighetsbaserat gangsterdrama från 1990. En fascinerande skildring av maffiafamiljerna i New Yorks våldsamma och mystiska värld genom Henry Hill – småbusen som lyckades klättra högt upp i gangsterhierarkin. Hill drar dock inte bara till sig gangsterbossarnas uppmärksamhet utan även FBI:s Betyg på IMDb: 8,7.


LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 


Brad Pitt och Morgan Freeman jagar en brutal serimördare i "Seven."
Foto: FILMBOLAG SANDREW

Seven Kriminalthriller från 1995. En brutal seriemördare begår brott med de sju dödssynderna som tema. Mordutredarna William Somerset och David Mills inleder en desperat jakt på gärningsmannen. Betyg på IMDb: 8,6.

Léon Kriminalaction och äventyr från 1994. En lönnmördare blir motvilligt ansvarig för en mycket hämndlysten tolvårig flicka efter att hennes familj mördats av en korrupt polis. Luc Besson regisserade och den unga flickan spelas av Natalie Portman. Betyg på IMDb: 8,6.

Memento Amerikansk kriminalthriller från 2000 med en annorlunda berättarteknik. Leonard lider av minnesförlust som gör att hans närminne är skadat, han minns bara de senaste 15 minuterna av sitt liv. Med hjälp av lappar och polaroidbilder försöker han hitta sin hustrus mördare. Betyg på IMDb: 8,5.


LÄS MER: De bästa filmerna på HBO Nordic 2018  


Django Unchained Kriminalaction i westernstil från 2012. Den befriade slaven Django reser tvärs över USA för att befria sin hustru från en brutal plantageägare. Med sig har en tysk prisjägare. Betyg på IMDb: 8,4.

To Kill a Mockingbird Kriminaldrama från 1962. Advokaten Atticus Finch hamnar mitt bland hat och fördomar när han tar på sig att försvara en svart man som anklagas för våldtäkt. Betyg på IMDb: 8,3.

Prisoners Amerikansk kriminalthriller från 2013. Hugh Jackman och Jake Gyllenhaal spelar huvudrollerna i den här thrillern om hur långt man kan gå för att skydda sin familj. Bakgrunden är att Keller Dovers sexåriga dotter Anna försvinner tillsammans med bästa kompisen Joy. Allt eftersom minuterna går övergår oron i panik. Betyg på IMDb: 8,1.


Ladd ner Netflix app

Netflix app är gratis att ladda ner. För att ladda ner den – gör så här:

iPhone eller iPad: Gå in i AppStore, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Android mobil eller surfplatta: Gå in i Google i Play, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Vissa filmer och serier som finns i Netflix utbud kan du ladda ner och titta på offline när du inte har nätverksuppkoppling.


LÄS MER: Här är de 11 bästa komedierna på Netflix 


Storbedragaren Frank Abagnale Jr låstas vara läkare i verklighetsbaserade "Catch Me If You Can."
Foto: OKÄND / -

Catch Me If You Can Verklighetsbaserad kriminalfilm från 2002. Den listiga bedragaren Frank Abagnale Jr lyckades lura till sig miljontals dollar medan han utgav sig för att vara både pilot, läkare och advokat. En FBI-agent tar upp jakten på honom. Betyg på IMDb: 8,1.

Den osynlige gästen Kriminalfilm från 2016. En ung man vaknar upp och hittar sin älskarinna död bredvid sig. Han tar hjälp av en framgångsrik advokat för att få svar på vad som har hänt. Betyg på IMDb: 8,1.

Spotlight Oscarsvinnande kriminaldrama från 2015: En grupp journalister på tidningen Boston Globe lyckas avslöja det otänkbara; en pedofilskandal inom kyrkan och den katolska kyrkans försök att mörklägga händelserna. Betyg på IMDb: 8,1.

En satans eftermiddag Verklighetsbaserad och Oscarsbelönad kriminalfilm från 1975. Sonny Wortzik slår sig samman med medbrottslingen Salvatore Naturile för att råna en bank i Brooklyn i New York. Tanken är att rånbytet ska finansiera Salvatores älskares könskorrigerande operation. Rånet går dock långt ifrån som planerat. Betyg på IMDb: 8,0.

Ikaros Oscarsbelönad kriminalfilm från 2017. En amerikans cyklist kommer av en slump över en dopingskandal. Härvan avslöjas tack vare en rysk vetenskapsman: Rysslands mest eftersökte visselblåsare. Betyg på IMDb: 8,0.

The Bourne Ultimatum Actionthriller från 2007. Jason Bourne reser jorden runt för att få svar på frågorna om sitt förflutna – och göra en framtid möjlig. Det här är den tredje filmen om Jason Bourne. Betyg på IMDb: 8,0.


LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juli 2018 


Jason Bourne fortsätter söka svar om sitt förflutna i "The Bourne Ultimatum."
Foto: UIP

Bourne Identity Actionthriller från 2002. Jason Bourne minns inte vem han är och vad som har hänt när han vaknar upp skadad. Han gör vad han kan för att få svar på sina frågor men upptäcker att det är många som vill se honom död. Betyg på IMDb: 7,9.

Zodiac Verklighetsbaserad kriminalthriller från 2007. Under 1960- och 1970-talet satte seriemördaren Zodiac skräck i San Francisco-området och lämnade ledtrådar om sin identitet i flera dagstidningar. Betyg på IMDb: 7,7.

Operation Odessa Gangsterfilm från 2018. En rysk mafioso, en kubansk spion och en playboy från Miami med en lite annorlunda affärsplan – sälja en sovjetisk ubåt till en colombiansk knarkkartell för drygt 300 miljoner kronor. Betyg på IMDb: 7,6.

The Town Kriminalfilm från 2010. Doug och hans tre vänner Jem, Gloansy och Dez  rånar en bank och tar bankchefen Claire Keesey som gisslan. Hon släpps senare oskadd och det visar sig att hon bor i samma område som dem. För att hålla koll på Claire börjar Doug följa efter henne och en romans börjar växa fram. Betyg på IMDb: 7,6.


LÄS MER: Här är de 60 bästa skräckfilmerna på Netflix 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.