Lurad med vin. I nya programmet "Hasslad" luras Olinda Borggren att ta på sig ankmask efter att hon först druckits berusad.
Lurad med vin. I nya programmet "Hasslad" luras Olinda Borggren att ta på sig ankmask efter att hon först druckits berusad.

Här ank-hånas full Olinda i tv

Publicerad
Uppdaterad
Inför tv-inspelningen dracks Olinda Borggren berusad.
Sedan lurades hon att driva med sin riksbekanta mun iklädd en ankmask.
Jag gjorde saker jag kanske normalt inte gjort, säger hon.
I "Hasslad", en svensk version av MTV:s blåsningsprogram "Punk’d", ska svenska kändisar luras å det grövsta. Ett pilotavsnitt, med största sannolikhet för TV4, är redan inspelat. Programledare är Bingo Rimér och i första avsnittet luras Olinda Borggren från "Paradise hotel". Olinda, som tror att hon provspelar för en internationell dokusåpa kallad "Roadtrip", får sätta på sig en ankmask och springa på löpband. – Att vi fick på Olinda en ankmask är ju extra kul. Vi gör det här med glimten i ögat, säger Bingo Rimér.

Lekte fiskdamm

Olinda fick även försöka göra upp eld med pinnar, leka fiskdamm samt, viftande med USA:s flagga, presentera sig själv på engelska. Olinda Borggren blev mycket upprörd när hon fick veta att allt var en blåsning. – När jag kom till inspelningen fick jag en massa vin. Jag blev rejält rund under fötterna. Jag gjorde saker jag kanske normalt inte hade gjort, säger hon. – Någonstans kände jag att det var något skumt. Men allt gick så fort och jag hann inte tänka efter.

"Grym fördel"

Psykoterapeuten Gunnel Beskow är kritisk till hur Olinda behandlats: – Det är att dra en grym fördel av människors vilja att synas. De luras till psykisk lyteskomik och skändande av deras person. I förlängningen riskerar det att leda till tomhet och missbruk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag