Hannes Holms fina ord om Josefin Nilsson

Josefin Nilsson och regissören Hannes Holm blev ett par under inspelningen av "Adam & Eva" 1997.
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå
" Vi hade en stor känsla för varandra. Hon gick sin egen väg, definitivt. Samtidigt som jag kände att hon på något sätt ofta kunde gå bredvid mig, fast att hon nästan aldrig var där", säger Hannes Holm.
Foto: Lasse Svensson

Regissören Hannes Holm berättar nu om sorgen efter Josefin Nilsson.

Han och Josefin Nilsson höll kontakten uppe även efter att de avslutat sin relation.

– Vi var väldigt trygga i varandra.

Josefin Nilssons före detta pojkvän, Hannes Holm, befann sig i New Delhi, Indien, när han nåddes av nyheten om hennes död.

– Jag är jättechockad. Som regissör så är jag ju i mitt yrke, så känner jag saker på långt håll. Men det här kände jag inte alls komma. För mig är det väldigt omtumlande och chockerande. Det kommer ta lång tid att komma överens med Gud, att det har hänt. Det var väldigt oväntat, säger han.

Hannes Holm & Josefin Nilsson ett par

Han och Josefin Nilsson blev ett par under inspelningen av filmen "Adam & Eva" so hade premiär 1997. De bröt sedan upp, men har fortsatt att hålla kontakten.

– Det var en väldigt stabil sådan och kärleksfull. Vi hade en stor känsla för varandra. Hon gick sin egen väg, definitivt. Samtidigt som jag kände att hon på något sätt ofta kunde gå bredvid mig, fast att hon nästan aldrig var där. Det finns vissa vänner som man har i livet som finns nära men som samtidigt är långt bort, säger Hannes Holm.LÄS MER: Josefin Nilsson: "Till slut orkade jag inte"Han berättar att han, Josefin Nilsson, Måns Herngren och Björn Kjellman hade pratat om att filma ihop igen. De hade alla jobbat ihop under inspelningen av "Adam & Eva".

– Men sedan så måste ju stjärnorna stå rätt i skyn för att det ska ske. Men nu kommer det då aldrig mer att hända, säger han.LÄS MER: Josefin Nilsson: "Med henne så är allting möjligt"Hannes Holm: "Gränslöst vacker"

Josefin Nilsson var känd både som skådespelare och artist. Hon sjöng bland annat i gruppen Ainbusk och hon deltog också i Melodifestivalen.

– Jag tror att Josefines sång, att det finns just det där stråket i hennes sång som pratar om mycket kärlek. Men det fanns ändå mörka stråk i hennes sång, som jag tror gjorde att publiken tog henne till sig, säger Hannes Holm och fortsätter:

– Hon var gränslös på många vis. Hon var gränslöst vacker och sjöng gränslöst fantastiskt och hon hade en gränslös utstrålning. I Skandinavien blir det väldigt exotiskt. Hon kommer från en liten svensk ö som heter Gotland och åker man till den ön så upptäcker man att shit, vad den är exotisk. Hon var väldigt mycket som en ö i havet, säger Hannes Holm.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.