Josefin Nilsson och regissören Hannes Holm blev ett par under inspelningen av "Adam & Eva" 1997. Foto: Karin Törnblom / Ibl BildbyråJosefin Nilsson och regissören Hannes Holm blev ett par under inspelningen av "Adam & Eva" 1997. Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå
Josefin Nilsson och regissören Hannes Holm blev ett par under inspelningen av "Adam & Eva" 1997.  Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå
" Vi hade en stor känsla för varandra. Hon gick sin egen väg, definitivt. Samtidigt som jag kände att hon på något sätt ofta kunde gå bredvid mig, fast att hon nästan aldrig var där", säger Hannes Holm. Foto: Lasse Svensson" Vi hade en stor känsla för varandra. Hon gick sin egen väg, definitivt. Samtidigt som jag kände att hon på något sätt ofta kunde gå bredvid mig, fast att hon nästan aldrig var där", säger Hannes Holm. Foto: Lasse Svensson
" Vi hade en stor känsla för varandra. Hon gick sin egen väg, definitivt. Samtidigt som jag kände att hon på något sätt ofta kunde gå bredvid mig, fast att hon nästan aldrig var där", säger Hannes Holm.  Foto: Lasse Svensson

Hannes Holms fina ord om Josefin Nilsson

Publicerad

Regissören Hannes Holm berättar nu om sorgen efter Josefin Nilsson.

Han och Josefin Nilsson höll kontakten uppe även efter att de avslutat sin relation.

– Vi var väldigt trygga i varandra.

Josefin Nilssons före detta pojkvän, Hannes Holm, befann sig i New Delhi, Indien, när han nåddes av nyheten om hennes död.

– Jag är jättechockad. Som regissör så är jag ju i mitt yrke, så känner jag saker på långt håll. Men det här kände jag inte alls komma. För mig är det väldigt omtumlande och chockerande. Det kommer ta lång tid att komma överens med Gud, att det har hänt. Det var väldigt oväntat, säger han.

Hannes Holm & Josefin Nilsson ett par

Han och Josefin Nilsson blev ett par under inspelningen av filmen "Adam & Eva" so hade premiär 1997. De bröt sedan upp, men har fortsatt att hålla kontakten.

– Det var en väldigt stabil sådan och kärleksfull. Vi hade en stor känsla för varandra. Hon gick sin egen väg, definitivt. Samtidigt som jag kände att hon på något sätt ofta kunde gå bredvid mig, fast att hon nästan aldrig var där. Det finns vissa vänner som man har i livet som finns nära men som samtidigt är långt bort, säger Hannes Holm.

 

 

LÄS MER: Josefin Nilsson: "Till slut orkade jag inte"

 

 

Han berättar att han, Josefin Nilsson, Måns Herngren och Björn Kjellman hade pratat om att filma ihop igen. De hade alla jobbat ihop under inspelningen av "Adam & Eva".

– Men sedan så måste ju stjärnorna stå rätt i skyn för att det ska ske. Men nu kommer det då aldrig mer att hända, säger han.

 

 

LÄS MER: Josefin Nilsson: "Med henne så är allting möjligt"

 

 

Hannes Holm: "Gränslöst vacker"

Josefin Nilsson var känd både som skådespelare och artist. Hon sjöng bland annat i gruppen Ainbusk och hon deltog också i Melodifestivalen.

– Jag tror att Josefines sång, att det finns just det där stråket i hennes sång som pratar om mycket kärlek. Men det fanns ändå mörka stråk i hennes sång, som jag tror gjorde att publiken tog henne till sig, säger Hannes Holm och fortsätter:

– Hon var gränslös på många vis. Hon var gränslöst vacker och sjöng gränslöst fantastiskt och hon hade en gränslös utstrålning. I Skandinavien blir det väldigt exotiskt. Hon kommer från en liten svensk ö som heter Gotland och åker man till den ön så upptäcker man att shit, vad den är exotisk. Hon var väldigt mycket som en ö i havet, säger Hannes Holm.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag