Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hannapee bryter ihop i tårar – mitt i sändning

Hanna ”Hannapee” Persson brister ut i tårar när hon berättar om sitt möte i Guatemala. Foto: SVT
Hanna Persson berördes starkt av mötet med familjen utanför Guatemala City. Foto: SVT
Peg Parnevik och William Spetz i studion. Foto: SVT
William Spetz.Foto: SVT

Hanna ”Hannapee” Persson är Musikhjälpens utrikeskorrespondent 2018.

När hon på tisdagskvällen är med på direktlänk från Guatemala svallar känslorna över när bloggaren berättar om två bröder hon träffat – som båda är födda med sjukdomar. 

Peg Parnevik, som är publikens ambassadör i Musikhjälpen i år, undrar vad Hanna Persson och de andra gjort under dagen. När hon förklarar hur de under dagen träffat bröderna Yordi Emanuel och Elvic Marc i en by utanför Guatemala City dröjer det inte länge innan det brister för Hanna Persson.

– Det som är så tungt med den här familjen vi fick möta är ju att de fått en del hjälp, men de har såklart inte fått all den hjälp de behöver, säger hon och bryter samtidigt ihop i tårar i direktsändning.

Hanna Persson förklarade gråtandes vidare hur den yngste pojken lever med en svår hudsjukdom, som gör att hans hud liknas fjäll. För att undvika att det hela tiden kliar finns en salva att använda.

– Sen kom det ju fram längre fram i intervjun att de här salvorna var ju slut. Att han inte hade salvor längre. Och det kändes så himla jobbigt att lämna en sådan här familj och att lämna Yordi utan de här salvorna, säger en märkbart berörd Hanna Persson på direktlänken, som också ursäktar sig för att hon börjar gråta.

 

 

Hanna Persson. Foto: SVT

Berättar om mammans hjärtskärande historia

Perssons fortsätter sedan med att dela med sig av brödernas mammas hjärtskärande historia om svårigheterna och hur hon inte har råd att köpa fler salvor. 

– Det handlar ju om föräldrar som älskar sina barn villkorslöst och som gör allt för dem, vi måste komma ihåg att de finns också, men de är maktlösa, säger William Spetz från studion.  

Hanna ”Hannapee” Persson förklarar till sist att stigmat kring funktionsnedsättning och andra typer av sjukdomar har minskat i länder som Guatemala, men att livet fortfarande på många sätt är svårt för familjen.

Musikhjälpen sänds i år från Lund och kan följas på SVT, SVT Play och Sveriges Radio. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.