Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hannah, 27, köpte hund – nu ska hon avliva den

Så varmt blir det i bilen för hunden.
Hannah Ginic, 27, har fått mycket kritik för sitt beslut.Foto: Facebook
”Hannah Melissa” är känd från danska ”Unga mammor”.Foto: Instagram

På Facebook har Hannah Ginic, 27, chockat sina följare med ett iskallt besked.

En vecka efter att hon köpte hunden Basse ska han nu avlivas. 

”Det här är inget skämt eller för uppmärksamhetens skull”, skriver realityprofilen, vars följare nu rasar mot hennes beslut.

Den danska realityprofilen Hannah Ginic, 27, även känd som ”Hannah Melissa”, har fått mycket kritik i sociala medier den senaste veckan, efter att hon delat med sig om sitt beslut kring hunden Basse.

Ginic, känd från Danmarks motsvarighet till ”Unga mammor”, berättade i mitten på augusti om familjens nya hund, en rottweiler-liknande hund vid namn Basse. 

Till tiotusentals följare delade hon med sig av den nya familjelyckan, skriver danska BT. Men bara en vecka senare kom beskedet från henne och maken René, som fick följarna att gå i taket: Basse skulle avlivas.

”Vi köpte Basse förra veckan och vi trodde att vi skulle få en bra vakthund till René, men efter några dagar fick han höra att han inte hade haft det bra med den tidigare ägaren. Så han bet mig när jag skulle ta hans mat”, skrev hon på Facebook på torsdagen och fortsatte:

”Det är därför vi väljer att få honom dödad i morgon. Eftersom våra barn och andra människor inte bör riskera detsamma. Det är så hemskt, särskilt när den tidigare ägaren visste att han bet – och trots det sålde den till en barnfamilj. Det är så ansvarslöst, det är till och med en kollega till René. Så groteskt”.

Foto: Facebook

”Det här är inget skämt”

Många rasade mot ”Hannah Melissa” efter hennes besked om att avliva Basse. Många andra erbjöd sig i stället att omhänderta honom, för att rädda hans liv.

Då svarade realityprofilen att hon redan avlivat hunden. Kort därpå ångrade hon sig, skriver BT, och erbjöd intresserade köpare att lägga ett bud.

”Det här är inget skämt eller för uppmärksamhetens skull”, skrev hon och tillade:

”Folk som vill köpa Basse kan skriva – eller sluta slösa tid på mer negativitet”.

Trots att många visat intresse för att överta vovven, är det ännu oklart vad som faktiskt kommer att hända med den, skriver BT, som försökt nå ”Hannah Melissa”, utan att lyckas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.