Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanna Lindblad kan
få roll på Broadway

Hanna Lindblad, Rennio Mirro och Karl Dyall.
Foto: Mats Bäcker

Musikalarrtisten Hanna Lindblad, 33, som gör succé i "Flashdance" i Stockholm, kan vara aktuell för "Flashdance" – på Broadway i New York.

Tom Hedley, som har upphovsrätten till musikalen, har varit i Stockholm och "inspekterat" – och blev överförtjust i Hanna.

Det är en total överraskning när Expressen berättar för Hanna.

– Wow, är det sant? Det är otroligt smickrande. Jag tackar ja direkt om jag får frågan, säger Hanna Lindblad.

Filmproducenten Tom Hedley, som gjorde filmen "Flashdance" för 30 år sedan, håller hårt i sin skapelse och var nyligen en hel vecka i Stockholm för att "inspektera" sin skapelse "Flashdance" med Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Kalle Dyall på Chinateatern.

Den svenska uppsättningen är gjord av regissören Anders Albien.

– Tom Hedley vill gärna se att det blir den svenska versionen av musikalen som sätts upp på Broadway. Han tycker att det är den bästa av dem alla, han är mycket förtjust.

"Jag är mycket stolt"

– Det är mycket stort i den här branschen. Jag är mycket stolt, framför allt över den otroligt duktiga ensemblen i Stockholm. Dansarna är inte bara showdansare, de är verkligen dansare, , säger Anders Albien.

Albien har för övrigt handplockats av John Cleese för att sätta upp "Pang i bygget" i Helsingborg i sommar.

Hur är det att arbeta med John Cleese?

– Han är en väldigt speciell människa, så oberäknelig, han är väldigt mycket John Cleese...

Ligger bra till

Tom Hedley blev speciellt förtjust i Hanna Lindblad som i "Flashdance" spelar Alex Owens, svetsare på dagarna och dansare på kvällarna. Men han var också imponerad över Rennie Mirro och Kalle Dyall.

Hedley kommer att ha ett mycket stort inflytande över vilka som ska väljas ut till huvudrollerna på Broadway – och Hanna Lindblad ligger mycket bra till. Dessutom är både Dyall och Mirro halvamerikaner, vilket kan underlätta.

– Det är redan en drömroll, den jag gör som Alex Owens i Stockholm och vi går för fulla hus. Att göra den på Broadway skulle naturligtvis vara fantastiskt. Jag säger direkt ja om jag blir tillfrågad, så om du kan ordna det så får du en del av gaget, skrattar Hanna.

"Vore fantastiskt"

"Flashdance" går fram till maj, sedan fortsätter den september-december och sedan fortsätter och fortsätter den.

Blir du inte less, Hanna?

– Det svåraste är att leverera kväll efter kväll, men det är ju det som är jobbet.

Anders Albien är en försiktig general när det kommer till Broadwaysnack.

– Det vore fantastiskt, men jag vågar inte säga något, det är mycket som ska till för att det blir så, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.