Hanna Hedlunds beslut – efter tv-tittarnas dom

Hanna Hedlunds blodiga skada – doldes i tv
Hanna Hedlund fick höga poäng från juryn i ”Let's dance”, men var ändå nära på att åka ut.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Tobias Wallin och Hanna Hedlund.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Janne Josefsson blev den första att lämna ”Let's dance”.
Foto: TV4

Trots höga poäng från juryn var Hanna Hedlund nära att åka ur ”Let's dance” redan i första utslagningsprogrammet.

Sångerskan och danspartnern Tobias Wallin har därför legat i hårdträning hela veckan.

– Nu har jag och Tobias stått i en duell tillsammans och fått se hur man fungerar i en sådan situation. Och det har stärkt oss att båda två fungerar likadant. 

Det blev en nervpärs i säsongens första utslagningsprogram av ”Let's dance”, där Hanna Hedlund och Tobias Wallin gjorde upp i en duell mot Janne Josefsson och dansaren Malin Watson.

Att Hanna Hedlunds fortsatta medverkan i programmet hängde på en skör tråd så tidigt kom nog som en överraskning för många, särskilt då paret fick lovord och totalt 16 poäng av juryn, vilket innebar en delad fjärdeplats. 

Men när tittarna röster kom förändrades läget. Exakt varför är svårt att säga, menar Hanna Hedlund som dock har sina teorier:

– När man får ganska höga betyg kanske man tänker att vi sitter säkert, att vi inte behöver så mycket hjälp av rösterna. Sen är det ett jättestarkt startfält.

”Helt övertygad om att vi skulle få åka hem”

Och mentalt hade hon redan börjat packa väskorna under direktsändningen.

– Jag hade det lite på känn när vi hamnade där i mitten. Det blev ändå inte en chock. Däremot var jag helt övertygad om att vi skulle få åka hem mot Janne. Jag kände att det där är tufft motstånd, nu får vi åka. 

Men Hedlund klarade sig kvar efter dramat – och taktiken med Tobias Wallin var därefter glasklar: Extra hårdträning inför kommande program.

– Vi har lagt in en extra växel, repat extra mycket och hyrt in oss på andra dansställen.  Så vi har nog haft den roligaste veckan den här veckan.

Skar sig blodig under träningen

Men helt smärtfritt har det inte varit, berättar Hedlund som nu för första gången börjat känna av lite krämpor.

– Nu plötsligt blir det hårdträning på en specifik dans och ett specifikt lyft så i morse var faktiskt första gången jag vaknade och bara ”okej nu behöver vi stretcha lite extra”. Men det är inga allvarliga kramper.

Under onsdagens träning skar sig artisten dessutom på en del av rekvisitan som ska användas i lördagens dansnummer.

– Det blev lite blodvite och det första Tobias sa var ”akta kjolen, akta kjolen”. De är ju jättejättevärdefulla.

Stödet från maken

Hårdträningen har också gjort att maken där hemma, artisten Martin Stenmarck tagit extra familjeansvar. Att de delar yrke är något som underlättat, menar Hanna Hedlund.

– Det betyder jättemycket att han förstår att man behöver få gå in i den här beryktade ”Let's dance”-bubblan lite grann. 

Carolas känslor inför dansen – tillägnar speciella året

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.