Hanna Hedlund vill att fler ska prata om förlossningsskador. Foto: Cornelia NordströmHanna Hedlund vill att fler ska prata om förlossningsskador. Foto: Cornelia Nordström
Hanna Hedlund vill att fler ska prata om förlossningsskador.  Foto: Cornelia Nordström
Hanna Hedlund, 42, fick sitt första barn när hon var 29 år, tillsammans med maken Martin Stenmarck. Foto: Thomas Engstrom / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSENHanna Hedlund, 42, fick sitt första barn när hon var 29 år, tillsammans med maken Martin Stenmarck. Foto: Thomas Engstrom / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN
Hanna Hedlund, 42, fick sitt första barn när hon var 29 år, tillsammans med maken Martin Stenmarck. Foto: Thomas Engstrom / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Hanna Hedlund berättar om operationen

Publicerad

Hanna Hedlund vill att fler ska prata om förlossningsskador.

I samband med att hon själv opereras skriver hon om det tabubelagda ämnet på Instagram - och hyllas av sina följare för det starka inlägget.

"Även om du inte sprack på utsidan så kan man spricka på insidan" skriver hon på Instagram.

Hanna Hedlund, 42, fick sitt första barn när hon var 29 år, tillsammans med maken Martin Stenmarck.

Nu får hon behandling för sina förlossningsskador - nästan 14 år senare.

På sin Instagram lägger hon upp en bild om att hon väntar på att opereras.

"En dag ska vi prata förlossningsskador! Det är för få som gör det, men nu ska jag opereras och tydligen inte kunna resa mig ur sängen på flera dagar, Och tre veckorssjukskrivning om jag vill." skriver artisten på sin Instagram.

 

 

 

 

Hedlund skriver i ett inlägg efter operationen att hon inte vill att någon ska behöva leva ett begränsat liv när de har fött barn.

"Jag tänker inte ha inkontinensproblem när jag är 60 eller framfall och jag vill kunna rida, jogga och hoppa studsmatta utan att kissa på mig det minsta. För det kunde jag innan barnen och man kan återställas." skriver hon på Instagram.

Hanna Hedlund poängterar att det inte bara har att göra med hur man själv försöker återställa sig med knipövningar efter en förlossning.

"Jag skulle vilja säga till mitt 29-åriga jag som när hon födde barn för första gången fick två barnmorskor över sig, för att de skulle trycka ut hennes barn ur henne att vet du, det är inte konstigt att du har det, men du behöver/ska inte ha sådär ont efteråt. Även om du inte Sprack på utsidan så kan man spricka på insidan, det är därför" skriver Hanna Hedlund i sitt inlägg.

 

LÄS MER: Martin Stenmarck och Hanna Hedlunds lyxresa

 

Hanna Hedlunds inlägg hyllas av följarna

 

LÄS MER: Hanna Hedlund om de bittra familjebråken

 

Hon avslutar med en önskan om att inte vänta 14 år innan man kräver behandling.

Artistens inlägg har gillats tusentals gånger på Instagram, och får många stöttande kommentarer från Hedlunds följare.

"Vad du är stark och modig som berättar offentligt. Det här är nog det viktigaste vi kvinnor kan göra efter en förlossning. Att våga kräva att bli återställd ifall det behövs!" tycker en person.

"Underbara starka kvinna. Så bra skrivet och så rätt" skriver en annan.

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag