Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hanna Friberg bryter med sitt ”Hannalicious”

På sociala medier byter hon namn till Hanna Friberg och säger hejdå till Hannalicious.
Hanna Friberg vill göra influencerbranschen mer seriös och startar ett forum för följarna.
Foto: Hanna Friberg
”Jag vill hjälpa andra och att mina följare ska få en plats att samlas på och prata”
Foto: Hanna Friberg
Hanna har över 200 000 följare på Instagram.
Foto: Instagram/Hanna Friberg / Instagram/Hanna Friberg

Influencern Hanna Friberg, känd som Hannalicious, byter nu riktning i sina kanaler.

På sociala medier byter hon namn till Hanna Friberg och säger hejdå till Hannalicious. 

I samband med namnbytet startar hon även en hemsida för att komma närmre följarna.

– Jag vill använda inflytandet som jag har på min plattform. Det handlar inte bara om snygga ”outfits” längre, säger Hanna Friberg.

Hanna Friberg arbetar som influencer sedan flera år tillbaka och syns på plattformar som Instagram och Youtube. För många är hon främst känd under namnet Hannalicious.

På sin plattform ofta visat resor, lyx och mode- outfits, men nu vill Hanna att följarna ska få komma närmare än så.

– Jag kommer att byta namn från Hannalicious till Hanna Friberg överallt. Mitt mål är att få in följarna mer och verkligen använda inflytandet som jag har, säger hon.

”Handlar inte bara om snygga outfits längre”

Förutom att inte vilja förknippas som Hannalicious längre ska hon starta ett forum för följarna, där kommer man att kunna knyta an till varandra och henne, berättar hon.

– På hemsidan kan du hitta allt om mig. Exempelvis om man undrar vad jag har för kläder eller om resetips och recept. Det handlar inte bara om snygga outfits längre.

– Forumet kommer också att fungera som en tråd för mina följare att ”connecta” med varandra. För att hitta vänner, få tips och råd av varandra och diskutera ämnen. Jag kommer också hålla i videochattar och ha gäster.

https://www.instagram.com/p/CJxlNx6gKah/

”Hej då Hannalicious!” skriver hon på Instagram.

”Gör namnbytet för att tydligt visa”

I och med det speciella pandemiåret 2020 har Hanna fått tid att tänka över sina möjligheter i sitt yrke som influencer, berättar hon.

– Jag har fått stanna upp och tänka till det här året. Jag vill hjälpa andra och att mina följare ska få en plats att samlas på och prata. Mina följare ska komma närmare mig och jag dem.

– Många får ångest av sociala medier, och det är det jag vill lyfta och ändra genom det här forumet. Jag gör egentligen namnbytet för att tydligt visa mina följare en mognare ändring.

Tidigare har också Alexandra Nilsson och Isabella Löwengrip gjort samma typ av varumärkesresa när de lämnade ”Kissie” och ”Bondinbella” bakom sig. 

”Efter elva år kändes det rätt. Det är dags att gå vidare. Blondinbella är ett så klart ett starkt varumärke men jag har väntat in tills jag själv tycker att mitt eget namn står lika stadigt och nu är det en bra tid för övergång”, meddelade Löwengrip 2016 i samband med att hon la ”Blondinbella” på hyllan.

Q&A: Jockes & Jonnas miljoner efter framgången

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.