Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tar över ”Svenska nyheter” efter Jesper Rönndahl

Foto: Magnus Liam Karlsson / SVT
Foto: BO HÅKANSSON / BILDUPPDRAGET TEL: 031-22 60 50

Kristoffer Appelquist tar över ”Svenska nyheter” efter Jesper Rönndahl.

Stå upp-komikern ser fram emot att ta sig an satirprogrammet.

– Det är det roligaste jobbet jag kan tänka mig, säger Kristoffer Appelquist till SVT Nyheter.

När det i våras bekräftades att komikern Jesper Rönndahl lämnar sin roll som programledare i SVT:s ”Svenska nyheter” var det oklart om programmet skulle få en fortsättning. Nu står det klart att det blir en fjärde säsong och att komikern Kristoffer Appelquist blir ny programledare.

Kristoffer Appelquist: ”Roligaste jobbet”

Kristoffer Appelquist är mest känd för sin medverkan i program som bland mycket annat ”På spåret”, ”Parlamentet” och ”Morgonsoffan”. Nu tar han alltså även över satirprogrammet ”Svenska nyheter”, något som han själv ser fram emot.

– Det är det roligaste jobbet jag kan tänka mig, säger Kristoffer Appelquist till SVT Nyheter.

https://www.instagram.com/p/BxtsC1Jo9jB/

Han beskriver att han älskar sitt arbete som stå upp-komiker och att han samtidigt har ett väldigt intresse för samhällsfrågor. Något som han menar i bland har krockat lite i sitt liv, skriver nyhetssajten.

– Det kan vara svårt att vara allvarlig och tramsig samtidigt, men när man gör satir så är det ju det som är befattningsbeskrivningen: att vara rolig om allvarliga saker, säger Kristoffer Appelquist till SVT Nyheter.

”Noga med att slå åt alla håll”

”Svenska nyheter” har sänts i tre säsonger och går nu in på sin fjärde säsong. Satirprogram handlar, enligt Kristoffer Appelquist, inte bara om att skoja om allvarliga saker, utan också om att säga sanningen på ett roligt sätt. Till SVT Nyheter säger han att han trots allt kommer anstränga sig för att vara objektiv.

– Jag ska vara noga med att slå åt alla håll. Men det är klart: jag har gått i obs-klass, så när våra politiker misslyckas med vårt utbildningssystem, då kommer jag nog att lägga mig i det, säger han i en intervju med SVT Nyheter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.