Fredrik Skavlan leder inte "Skavlan Jr" i SVT. Foto: Maja Suslin / TtFredrik Skavlan leder inte "Skavlan Jr" i SVT. Foto: Maja Suslin / Tt
Fredrik Skavlan leder inte "Skavlan Jr" i SVT. Foto: Maja Suslin / Tt
I stället är det Farzad Farzaneh som tar över Skavlans jobb. Foto: SVTI stället är det Farzad Farzaneh som tar över Skavlans jobb. Foto: SVT
I stället är det Farzad Farzaneh som tar över Skavlans jobb. Foto: SVT

Han tar över Fredrik Skavlans jobb i SVT

Publicerad

Fredrik Skavlan har lärt honom att han kan - Nu tar Farzad Farzaneh pratshowen till barnens nivå.

I "Skavlan Jr" gästar bland andra Ace Wilder, Sabina Ddumba och Joel Alme - och de yngres intressen står i fokus.

– Mer Farzad, mindre Fredrik, säger programledaren i ett filmklipp från kanalen.

På söndag har SVT:s nya pratshow för barn premiär. "Skavlan Jr" är ungefär som originalet - fast utan Fredrik Skavlan. Istället hoppar barnprogramledaren Farzad Farzaneh in i rollen.

I "Skavlan Jr" är det tänkt att barnen och barnens intressen i fokus.

– I Skavlan Jr får vi höra viktiga historier som till exempel när en elvaårig gäst berättar om hur det känns att bli mobbad. Eller lite mer lättsamma samtal, som när en annan delar med sig av sina bästa relationstips, säger Farzad Farzaneh via SVT.

Flera svenska kändisar kommer delta under programmet gång. På gästlistan står Ida Lafontaine, Ace Wilder, Isac Elliot, Erik Lundin, Sabina Ddumba, Nova Miller, Andreas Moe och Joel Alme.

 

 

LÄS MER: Edward Blom i "Skavlan": Matar bebisen med anklever

 

 

Första gästen ut i programmet är 11-åriga Sam, som tidigare hette Iris.

Han berättar om vägen till att våga kalla sig för Sam, om hur klädstil, vanor och förväntningar gör oss till de vi är och om rätten att få vara sig själv. Dessutom gästar 13-åriga Donya, som är Sveriges yngsta mästerkock.

 

 

LÄS MER: Så här blir nya ”Bolibompa” i Barnkanalen

 

 

Barnen om kvivdådet i Trollhättan

Syskonen Bohsra, 11 och Mahdi, 12 kommer till "Skavlan Jr" för att prata om kvivdådet i Trollhättan.

En vanlig dag i oktober förra året förvandlades deras skoldag till en mardröm när en okänd man kom in med ett svärd och högg ner människor på skolan. Fyra personer dog.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag