Han spelar Elvis Presley på vita duken

Austin Butler tillsammans med flickvännen Vanessa Hudgens.
Foto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Austin Butler.
Foto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Baz Luhrmann tillsammans med sin fru Catherine Martin.
Foto: FRANCOIS MORI / AP

Regissören Baz Luhrmann har äntligen hittat sin Elvis Presley.

Nu rapporterar Hollywoodreporter att det blir den 27-åriga amerikanska skådespelaren Austin Butler som får uppdraget att spela kungen av rock'n'roll på vita duken.

Regissören Baz Luhrmann har tagit sig an uppgiften att porträttera musikikonen Elvis Presleys kometkarriär.

Tillsammans med sin fru Catherine Martin, och under Warner Bros flagg, kommer regissören att producera dramat vars handling sträcker sig över två decennier.

I våras kom uppgifter om att Baz Luhrmann var på jakt efter den perfekta kandidaten för att axla rollen som kungen av rock'n'roll. Flera världsstjärnor har varit på tapeten, däribland Harry Styles, Miles Teller och Ansel Elgort.

Nu tycks regissören hittat rätt i skådespelaren Austin Butler, 27, rapporterar Hollywoodreporter.

”Jag visste att jag inte skulle kunna göra den här filmen om rollbesättningen inte var helt rätt, och vi letade efter en skådespelare som kunde framkalla de naturliga rörelserna och röstkvaliteten hos denna makalösa stjärna”, säger Baz Luhrmann om uppdraget i ett uttalande.

Den amerikanska skådespelaren Austin Butler har haft roller i tv-serier som ”Arrow” och ”The Carrie Diaries” – samt Tarantinos ”Once upon a time... in Hollywood”.

Tom Hanks klar för Elvis-film

Det är sedan tidigare känt att Tom Hanks har en roll i filmen. Han kommer att spela Elvis Presleys manager överste Tom Parker som musiklegendaren hade en komplicerad relation med.

Baz Luhrmann har bland annat tidigare gjort filmer som ”Moulin Rouge”, ”Australia” och ”Den store Gatsby”. Tillsammans med Craig Pearce har regissören skrivit manuset till Elvis-filmatiseringen som i dagsläget inte har en officiell titel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.