Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han skilde sig från Agnetha – hittade ny fru på en vecka

I en intervju med DN berättar nu 75-åringen om hur artistlivet ledde till att han började få problem med alkoholen.
Björn Ulvaeus.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Agnetha Fältskog.Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM
Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus med nyfödda dottern Linda 1973.Foto: LARS NYBERG

I en stor intervju med DN berättar Björn Ulvaeus om hur han träffade Agnetha Fältskog – och blev kär direkt.

– Jag vet inte om hon blev det, men jag blev ju det. Tveklöst, säger han till DN. 

Björn Ulvaeus, 75, och Agnetha Fältskog, 69, var gifta 1971–1979. Det första mötet var med hennes röst, berättar han i en stor intervju med DN.

– Vi satt i bilen på väg till eller från något gig, och så spelades Agnethas första låt. ”Jag var så kär”, heter den. På något sätt kände jag: ”Wow, vad är det för något med den här rösten?” Man kan inte säga förälskad, men romantiskt berörd, av hennes röst blev jag, säger Björn Ulvaeus till DN.

Senare träffade han henne i verkligheten när de skulle vara med i samma tv-program. Han blev kär direkt.

De blev ett par och 1973 fick de sitt första barn, dottern Linda. Samma år kom första skivan med Abba.

Kärleken höll inte

Under åren som följde blev den svenska kvartetten en av världens största popgrupper. Abba släppte åtta studioalbum och turnerade över hela världen, samtidigt som Björn och Agnetha fick ett barn till, sonen Christian.

Abba med fr. v. Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus poserar efter att ha vunnit melodifestivalen, den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest, med sitt bidrag "Waterloo" 1974. Gruppen vann sedan Eurovisionsschlagerfestivalen och fick sitt internationella genombrott.Foto: OLLE LINDEBORG / TT / / TT NYHETSBYRÅN

Att kombinera familjelivet med tillvaron som popidol var svårt, enligt Björn Ulvaeus. Medan hon ogärna ville åka ifrån barnen drev han på för att de skulle satsa på musikkarriären.

Kärleken höll inte. Beslutet att skilja sig var gemensamt, säger Björn Ulvaeus till DN. På juldagen 1978 flyttade hon ut. På nyårsaftonen gick han på fest hos Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. Där träffade han Lena Källersjö, som i dag heter Ulvaeus i efternamn. Det äktenskapet har hållit i 39 år.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.