Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Riskerar att hamna på skräphögen”

Nu är det dags för kvartsfinal i säsongens Let´s Dance!

Tävlingen blir helt annorlunda mot vad vi tidigare har sett då detta program fokuserar på juryn!

Det första som händer är att mitt ego skall smekas när Ann, Cecilia och jag kliver ut på golvet och river av öppningsnumret med hela ensemblen, det kommer att bli magiskt kan jag lova!

Det andra som händer i kväll är att vi i juryn har valt den första dansen deltagarna skall presentera. För att hjälpa oss att se hur mycket de har lärt sig under säsongen har vi valt att de skall dansa en av sina sämsta danser.

Detta kommer även att ge deltagarna en chans till revansch.

I den andra omgången har de fått välja dans själva – en dans som de tror ska ta dem till semi. Kruxet är att detta val är hemligt, så inte ens jag vet vad de skall dansa!

Däremot kommer detta att ge oss i juryn möjligheten att se vad deltagarna själva tror att de är duktiga på, då vi i båda danserna har möjligheten att se hur mycket de har utvecklats de senaste nio veckorna.

Vill de komma till semifinalen gäller det nu att fånga juryn, för bara de bästa skall komma till nästa veckas semi.

Oavsett vad ni i publiken tycker, så kommer jag att göra allt jag kan för att se till att de rätta går vidare.

Må bäste dansare vinna!

Daniel Norberg & Maria Zimmerman

Foto: OLLE SPORRONG

Juryns val: Quickstep

Galenskaparna & After Shave – Konfirmationspresenten

”Ett av Daniels största problem under säsongen är att han har förlitat sig på sin charm, personlighet och en mängd onödiga gimicks. Den dans han överdrev mest i, och dansade sämst var quickstep. Nu är det dags för honom att ta bort pajaspojken och dansa som en elegant man med fokus på den korrekta dansrörelsen.”

Margaux Dietz & Alexander Svanberg

Foto: OLLE SPORRONG

Juryns val: Samba

Clean Bandit, Zara Larsson - Symphony

”Från program ett har jag varit fascinerad av Margaux´s ben, de är döläckra! Som tiodansare är det otroligt viktigt med hur man använder sina ben då varje dans har sin egen unika benrörelse. I samban misslyckades Margaux totalt med att få till bentekniken som borde ha liknat en studsande boll, men istället klumpade hon runt golvet som en elefant. Nu vill vi se en samba som har alla tekniska moment rätt och där hon gestaltar en äkta karnivalkänsla.”

Jon Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm

Foto: OLLE SPORRONG

Juryns val: American Smooth

Kamferdrops – Jag trodde änglarna fanns

”Att röra sig runt golvet med flow och sedan stanna upp och fortsätta dansa på plats är den grundkaraktär som kännetecknar american smooth. Detta misslyckades Jon Henrik totalt med. Utöver denna utmaning har Jon Henrik en utmaning och det är att de sista två veckorna har han inte lyckats att genomföra sin koreografi utan att komma av sig. Det kommer jag inte att förlåta ikväll. Felfri och korrekt skall det vara, annars riskerar han att hamna på skräphögen.”

Gunde Svan & Jeanette Carlsson

Foto: OLLE SPORRONG

Juryns val: Slowfox

Willie Nelson - Always on my mind

”Jag undrar hur dokussåpan ”Drama Gunde” kommer att utvecklas den här veckan. Det känns som om han har haft tragedier, kärlek och sorger, men fokus har inte varit på bra danskvaliteter. Nu tar jag i lite grann, för förra veckan överraskade han alla och fick tre tior. Nu på sin egen resa ligger han på topp. Att vi valt slow foxtrot för Gunde har en ganska enkel förklaring; han mådde dåligt, dansade dåligt och vi gav dåliga poäng. Så, upp till bevis Gunde!”

 

LÄS MER: Gunde förändrad av ”Let's dance” – nu reagerar frun