Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han misshandlade mig och våldtog mig”

Roman Polanski anklagas för våldtäkt av skådespelaren Valentine Monnier. Foto: BRUNO BEBERT / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Ännu en kvinna har trätt fram och anklagat Roman Polanski för våldtäkt.

Skådespelaren och modellen Valentine Monnier hävdar att demonregissören föregrep sig på henne 1975. 

Roman Polanski har vid fyra tidigare tillfällen varit misstänkt för våldtäkt. 

1977 erkände han sig skyldig till att ha haft sex med då 13-åriga Samantha Geimer i USA, men valde att lämna landet innan han kunde dömas för sitt brott. Han är fortfarande efterlyst i landet, vilket hållit honom från att gästa Oscarsgalan. 

Så sent som 2010 anklagades han återigen för våldtäkt, då av brittiska skådespelaren Charlotte Lewis, som menar att Polanski ska ha tvingat sig på henne på hennes födelsedag när hon fyllde 16 år. 

Polanski anklagad

Nu har ytterligare en person trätt fram och anklagat den legendariske filmregissören för våldtäkt. Det rör sig om den franska skådespelaren Valentine Monnier, som gjort ett uttalande via den franska pressen, rapporterar Daily Mail. 

– Jag blev våldtagen av Roman Polanski 1975. Jag har ingen relation till honom, varken personlig eller professionell, och jag kände honom knappt. Det gick extremt våldsamt till, efter att vi kom till hans skidstuga i Gstadd, Schweiz, efter att ha åkt skidor. Hon slog mig, misshandlade mig tills jag gav efter, sedan våldtog han mig och utsatte mig för alla möjliga sorters lidande. Jag hade precis fyllt 18, säger Monnier i ett uttalande. 

 Monniers skådespelarkarriär utspelade sig främst på 1980-talet och hon har spelat i ett tiotal filmer och tv-serier. Polanski ligger bakom klassiker som Rosemary's Baby och Chinatown. 

Polanski, som fyllt 86, har nekat till anklagelserna via ett ombud. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.