Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Han hade vänt på sig i sin grav om han visste”

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Anna Söderström, 38, var gift med Monty Python-skådespelaren Terry Jones.
Foto: KGC-42 / STELLA PICTURES 91436-1
Anna Söderström och Terry Jones tillsammans.
Foto: REX SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Sedan Monty Python-skådespelaren Terry Jones dog i fjol har hans svenska änka Anna Söderström varit inblandad i en rättsprocess.

Anledningen är att Jones exfru och barn vill ha en större del av arvet.

I en intervju med Daily Mail berättar hon att en jurist kom fram på begravningen och berättade att Terry Jones övriga familj bestrider testamentet.

– Det krossar mitt hjärta, säger hon till Daily Mail.

Den brittiske komikern Terry Jones avled förra året, vid 77 års ålder efter att ha kämpat med frontallobsdemens i flera år.

Vid hans sida fanns då svenska Anna Söderström, 38, som han levde med under sina 17 sista år. Tillsammans med dottern Siri, 12, bodde de i ett hus strax utanför London.

Terry Jones var tidigare gift med Alison Telfer. Tillsammans fick de två barn, Bill Jones, 45, och Sally Jones, 47.

Det var på begravningen som en kvinna kom fram till Anna Söderström.

Men inte för att uttrycka sin sorg – utan för att berätta att Terry Jones två vuxna barn beslutat sig för att bestrida testamentet.

– Terry hade bara varit död ett par dagar, han hade just kremerats. Jag blev chockad, säger hon till Daily Mail.

Bakgrunden är att barnen menar att Terry Jones på grund av sin sjukdom inte var vid sina sinnens fulla bruk när han skrev på det gällande testamentet 2015.

”Det krossar mitt hjärta”

Det barnen framför allt invänder mot är att svenskan står som ensam arvtagare till den bostad som Terry, Anna och dottern Siri bodde tillsammans i.

Anna sålde huset för drygt 33 miljoner kronor i mars tidigare i år, och nu vill barnen ha en del av vinsten från försäljningen.

– Efter år av omhändertagande där jag desperat försökte hålla honom trygg, händer det här. Efter några dagar fick jag brev från jurister som sa att de ville att jag skulle ut ur huset som jag bodde i tillsammans med vår dotter – halvsyster till Terrys andra barn. Det krossar mitt hjärta, säger hon till Daily Mail.

I intervjun bestrider hon påståendet att hon ska vara en lycksökerska som gifte sig för pengarna. Hon berättar bland annat att hon i så fall har kastat bort sin ungdom på att vårda och påpekar att hon alltid har jobbat.

– Han skulle ha vänt sig i graven om han såg vad de gör mot mig och min dotter nu. Det här är det sista som Terry hade velat, säger Anna Söderström till Daily Mail.

Se något mer:
Fann kärleken trots 37 års åldersskillnad: ”Sexet är fantastiskt”

Paret har blivit ett fenomen på TikTok och Only fans – berättar om hatet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.