Deltagaren Jeff Varner (i grå skjorta). Foto: CBSDeltagaren Jeff Varner (i grå skjorta). Foto: CBS
Deltagaren Jeff Varner (i grå skjorta).  Foto: CBS
Jeff Varner (Till vänster) Foto: CBSJeff Varner (Till vänster) Foto: CBS
Jeff Varner (Till vänster) Foto: CBS
Zeke Smith Foto: CBSZeke Smith Foto: CBS
Zeke Smith Foto: CBS

Han får sparken efter skandal i "Robinson"

Publicerad

Här är örådet i "Robinson" som skakar ett helt land.

Nu hatas Jeff Varner av tv-tittarna i USA – samtidigt som han fått sparken från sitt jobb.
"Jag hade fel och det finns inga ursäkter. Jag får ta ansvar för det sämsta beslutet jag tagit i hela mitt liv", skriver han på Twitter.

Det amerikanska "Survivor", eller "Robinson" som dokusåpan kallades när den gick i Sverige, fortsätter att rulla på i USA.

I år är det den 33:e säsongen av den populära serien, men senaste avsnittet skakades av en av de största skandalerna i programmets historia.

Det var under det klassiska örådet som deltagaren Jeff Varner valde att avslöja en hemlighet om en annan manlig deltagare, Zeke Smith.

Jeff Varner berättade helt plötsligt att Zeke Smith var transsexuell, något som varken tittarna eller deltagarna visste om. Varner gjorde det som ett grepp för att rädda sitt eget skinn – men det slutade i stället med att det var han som fick lämna tävlingen.

 

Jeff Varner (Till vänster)

 

Möttes av kritikerstorm

De andra deltagarna blev väldigt upprörda över Varners tilltag och valde att rösta ut honom direkt.

Och kritiken mot deltagaren har i efterhand varit enorm från de amerikanska tittarna.

En storm blåste upp på sociala medier där tusentals personer uttryckte sin ilska och besvikelse:

"Vi fick just se den fulaste sidan av mänskligheten", skrev en person.

"Det där var det lägsta jag någonsin sett. Jag är mållös", skriver en annan.

Samtidigt som kritiken har varit enorm har Jeff Varner förlorat sitt jobb som mäklare efter tävlingen, skriver People.

Anledningen är att företaget inte vill förknippas med Varner efter "Survivor".

Ber nu om ursäkt

Jeff Varner själv har i efterhand uttryckt ånger efter vad han gjorde i örådet.

"Jag vill be om ursäkt till Zeke Smith, hans vänner och familj. Jag avslöjade någonting som jag trodde att alla visste om. Jag hade fel och det finns inga ursäkter. Jag får ta ansvar för det sämsta beslutet jag tagit i hela mitt liv", skriver han på Twitter.

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag