Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han ersätter Josefsson i ”Uppdrag granskning”

Janne Josefsson. Foto: SOFIA SABEL / SVT
Ali Fegan. Foto: SVERIGES TELEVISION AB

I tidigare i våras meddelade Janne Josefsson att han slutar med programmet ”Uppdrag granskning”.

Nu meddelar SVT att reportern Ali Fegan tar över programledarrollen i höst.

– Det känns otroligt stort och en ära att få programleda ett av Sveriges och världens bästa TV-program för undersökande journalistik , säger Ali Fegan  i ett pressmeddelande.

I våras berättade journalisten Janne Josefsson att han slutar på SVT:s ”Uppdrag granskning”-redaktionen. 

Nu står det klart att reportern Ali Fegan tar över programledarrollen i höst tillsammans med  Karin Mattisson. 

– Det känns otroligt stort och en ära att få programleda ett av Sveriges och världens bästa tv-program för undersökande journalistik. Efter tio år som grävare på redaktionen känner jag mig redo, säger Ali Fegan i ett pressmeddelande.

Ali Fegan har varit knuten till programmet som grävande reporter sedan 2008. 

 

LÄS MER: Josefssons nya liv efter ”Uppdrag granskning” 

 

Janne Josefsson är en förebild

Janne Josefsson började jobba på  SVT:s ”Uppdrag granskning” redan 2001. Sedan dess har han blivit ansiktet utåt för programmet och tillsammans med kollegan Hannes Råstam har han vunnit priset Guldspaden.

Ali Fegan tycker att det känns bra att ta över efter sin förebild.

– Janne har alltid varit en förebild så det känns overkligt att efterträda honom. Det är en stor utmaning och blir ingen lätt match. Men redaktionen består av några av Sveriges bästa journalister så vi kommer ta ”Uppdrag granskning” vidare, det lovar jag honom. Dessutom har jag hans nummer så om allt går åt helvete får jag väl ringa honom, säger Ali Fegan i pressmeddelandet. 

Även Janne Josefssonär mycket nöjs med sin ersättare.

– När jag fick reda på att Ali skulle bli programledare för Uppdrag granskning tänkte jag att bättre val finns inte. Han är en otroligt skicklig reporter och hans ansvarsintervjuer är lysande, säger Janne Josefsson i ett pressmeddelade och fortsätter:

– Dessutom väjer han aldrig för att ta upp kontroversiella frågor. Ali är en fri och obunden journalist av högsta klass. Det är en fantastisk rekrytering och jag önskar honom och programmet all lycka.

 

LÄS MER: Josefsson träffar granskade: ”Gjort deras liv till ett helvete” 

 

Flera prisbelönta reportage

Sedan 2000 har Ali Fegan arbetat som journalist. Under sin karriär har han bland annat arbetet som frilansjournalist för tidningar som Fokus, Offside och Expressen. 

Under sin tid på ”Uppdrag granskning”-redaktionen har han också gjort flera uppmärksammade och prisbelönta  reportage så som ”En skola för alla” och ”Ett bättre liv”.