Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir Tildes sidekick i TV4:s nya satsning

Axel Pileby i "Nyhetsmorgon".
Foto: TV4
Tilde de Paula Eby lämnade "Nyhetsmorgon" för att i stället göra programmet "Efter fem" på TV4.
Foto: EMIL NORDIN
Axel Pileby blir programledarens sidekick
Foto: NILS PETTER NILSSON

Tilde de Paula Eby lämnade "Nyhetsmorgon" för att i stället göra programmet "Efter fem" på TV4.

Nu står det klart att Axel Pileby blir programledarens sidekick – och han är hedrad över att jobba med Tilde de Paula Eby.

– För mig är Tilde Sveriges bästa programledare. Hon har en självklarhet och kan hantera alla situationer oavsett ämnen och stämning, säger Axel Pileby.

Folkkära programledaren Tilde de Paula Eby hade för många blivit synonym med TV4:s "Nyhetsmorgon", men har valt att byta morgon-tv mot eftermiddags-tv i stället.

Programledaren är programledare för nya satsningen "Efter fem" som har premiär på kanalen den sjunde januari, och sänds varje vardag.

Axel Pileby blir studioreporter

Nu står det klart vem som blir Tilde de Paula Ebys studioreporter i programmen - Axel Pileby. Pileby kommer närmast från TV4-sporten, och ser fram emot att jobba tillsammans med Tilde de Paula Eby.

– För mig är Tilde Sveriges bästa programledare. Hon har en självklarhet och kan hantera alla situationer oavsett ämnen och stämning. Dessutom på ett helt naturligt sätt. Att då få arbeta med - och lära av - henne känns som den bästa utbildningen man kan få. Tilde gör alla i sin omgivning bättre så det känns väldigt roligt och ärofyllt att få jobba ihop i samma program, säger Axel Pileby.

"Jag blev otroligt glad och stolt"

Sport-reportern har även han varit med en del i "Nyhetsmorgon", om än inte i samma utsträckning som Tilde de Paula Eby. Varje måndag har Pileby haft segmentet "Veckans sportsnackisar" i programmet.

– Jag blev otroligt glad och stolt över att få frågan och det ska bli spännande att få vara med och forma ett helt nytt program tillsammans med resten av redaktionen. Självklart är det en utmaning och jag tror att alla är medvetna om att det är stenhårt jobb som gäller från start. Jag har stor respekt för uppdraget, men hoppas kunna bidra med det jag trivs bäst med; att vara nyfiken och stå för en journalistik som blandar allvar med lättsamhet, säger Axel Pileby.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.