Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han blir ny programledare i SVT:s ”Morgonstudion”

Alexander Letic ny vikarie för Carolina Neurath
Alexander Letic.
Foto: Maria Östlin / SVT
Alexander Netic.
Foto: Janne Danielsson. / SVT.
Carolina Neurath fortsätter att leda ”Ekonomibyrån”.
Foto: ERIK SIMANDER

Carolina Neurath kommer fortsätta programleda ”Ekonomibyrån”.

Det innebär att SVT behöver en ersättare till ”Morgonstudion”.

Under torsdagen stod det klart att det blir kultur- och nyhetsprofilen Alexander Letic som kliver in och vikarierar för Neurath.

– Det känns extra spännande att få vara en del av Morgonstudion eftersom vi nu går in i ett valår, säger han i ett pressmeddelande.

Mitt under den första pandemivågen 2020 drog SVT i gång ”Ekonomibyrån” – kanalens satsning på ekonomijournalistik med ”Morgonstudion”-programledaren Carolina Neurath som programledare.

Två år senare ser de ingen anledning att lägga ned – vilket innebär att SVT nu fått se sig om efter en vikarie för Neurath som fortsätter att leda ”Ekonomibyrån”.

Under torsdagen stod det klart att det blir Alexander Letic, 27, känd från bland annat kulturnyheterna och vanliga SVT-nyheterna, som blir ersättaren.

– Jag är så glad för att Alexander Letic nu ska leda ”Morgonstudion” tillsammans med Pelle Nilsson. Det är första gången som vi valt att para ihop två män och jag tycker det ska bli spännande att se hur de utvecklas ihop. Två kvinnor ser vi ganska ofta och jag tycker det är dags att få se två män ihop, säger Judit Ek, nyhetschef på ”Morgonstudion” i ett pressmeddelande.

Börjar i februari

För Alexander Letics del, som tidigare gjort podcasten ”Sekter” och varit programledare på Sveriges Radio, ser han framemot att arbeta med nyheter under valåret 2022 och allt vad det bär med sig.

– Det känns extra spännande att få vara en del av ”Morgonstudion” eftersom vi nu går in i ett valår. Det innebär att många av framtidens makthavare, generation Z, ska få rösta för första gången och min förhoppning är att jag ska kunna bära med mig deras perspektiv i intervjuer och samtal, säger Alexander Letic.

Han kommer att kliva in i sin nya roll i början av februari.

Carolina Neuraths förlovningslycka med tidigare landslagsspelaren Pierre Bengtsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.