Han är bästa grannen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Robert Gustavsson är svenskarnas favoritgranne.

Här är han, svenskens drömgranne. Precis som Robert Gustafsson är drömgrannen rolig och trevlig, men inte för närgången.

Hälsa vänligt och bjud på kaffe någon gång, men fråga inte för mycket om privatlivet. Så lyder receptet för att bli en perfekta grannen, visar en undersökning som Hem & Hyra låtit göra. Var tredje av de 1 000 tillfrågade hyresgästerna i undersökningen tycker att Robert Gustafsson skulle vara den perfekte grannen, på andra plats kvalar Jonas Gardell in.

Osynlig är bäst

 Kanske är det vanan att kunna "stänga av" tv-kändisarna som gör dem attraktiva som grannar. En god granne är nämligen den som finns där när den behövs, men annars inte märks av, visar undersökningen. I sitt eget hem vill man kunna bestämma över sin egen tillvaro.

 Den allra kräsnaste grannen är en ung student, som vill ha lugn och ro. Undersökningen visar också att kvinnor oftast är duktigare på att sköta grannkontakten genom att vattna andras blommor, låna ut saker och bjuda på fika.

FAKTA

De vill vi helst ha som granne
Robert Gustafsson 34 %
Jonas Gardelll 22%
Henke Larsson 16%
Kungen 6 %
Dogge Doggelito 6 %
Fredrik Reinfeldt 5 %
Carola 4 %
Mona Sahlin 4 %
Annan 4 %

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.