Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han anklagade Kevin Spacey för sexövergrepp – hittad död

Här är fler av dagens nöje-toppnyheter.
Kevin Spacey under en av rättegångarna mot honom. Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN

För två år sedan anklagade han Kevin Spacey för sexuella övergrepp.

Nu är mannen, som jobbade som massör, död. 

Den amerikanske stjärnans advokater ska, enligt Hollywood Reporter, vara medvetna om ”det hastiga dödsfallet”.

Den Oscarbelönade amerikanske skådespelaren Kevin Spacey har anklagats för flera fall av sexuella övergrepp. Sedan hösten 2017 har skådespelaren varit upp i rätten under ett antal vändor – och förlorat jobb.

I juli meddelade åklagare att ytterligare ett fall mot stjärnan läggs ned. Spacey var anklagad för att under 2016, på en bar i Massachusetts, ha begått ett sexuellt övergrepp mot en 18-årig man. Enligt åtalet förde skådespelaren in sin hand innanför tonåringens byxor. 

Spacey själv har inte talat öppet kring anklagelserna förutom i en kryptisk video, där han framträdde som en av blandning av sig själv och karaktären Frank Underwood från ”House of cards”.

Spaceys överraskande framträdande

I början av augusti framträdde Spacey åter i offentligheten när han överraskade besökarna på museet Museo Nazionale Romano i Rom.

Enligt AP var hans besök inte annonserat i förväg. Museet hade bara meddelat att en tvåfaldig Oscarvinnare skulle läsa en dikt av poeten Gabriele Tinti.

Kevin Spacey framförde dikten ”The boxer” (”Boxaren”) som handlar om en nedgången och ensam boxare.

Nu blir det ingen rättegång

Under onsdagen framkom det att en massör, som valt att vara anonym men som anklagat Spacey för sexuella övergrepp, avlidit. Enligt mannen ska Spacey ha förgripit sig på honom för två år sedan genom att tvinga honom att röra vid Spaceys könsorgan – vid två tillfällen under en privat massage i Malibu, Kalifornien hösten 2016.

Anklagelsen levererades formellt i september förra året, och i maj i år bestämde en federal domare att göra rättssak av anklagelserna. För en månad sedan enades massörens advokater, och Spaceys juridiska ombud om en rättegång.

Något som nu alltså inte kommer att bli av.

Har anklagats av 30 män

Efter att metoo-rörelsen drog i gång i slutet av 2017 har över 30 män trätt fram och berättat att de blivit utsatta för övergrepp av Spacey, något som har fått stora konsekvenser för stjärnan.

Bland annat klipptes han bort ur sin senaste långfilm, och blev även av huvudrollen i tv-serien ”House of cards” efter anklagelserna.