Anders Johansson och Oscar Dronjak var med och slog sönder ett hotellrum i Wien. "Jag vet faktiskt inte vad som tog åt oss", säger Anders Johansson.
Anders Johansson och Oscar Dronjak var med och slog sönder ett hotellrum i Wien. "Jag vet faktiskt inte vad som tog åt oss", säger Anders Johansson.

Hammerfall slog sönder hotellrum

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Hammerfall är just nu ute på en omfattande Europaturné. På en spelledig dag slog bandet sönder ett hotellrum i Wien. I villervallan skadade sig gitarristen Oscar Dronjak i huvudet. - Vi skäms, säger trummisen Anders Johansson.
På en spelledig dag urartade Hammerfalls fest på Hotell Fürstenhof i Wien.

Druckit öl sen lunch

- Vi hade varit i Budapest i Ungern och kom till Wien och skulle ta det lugnt, berättar Anders Johansson.
- Så fick vi höra vårt tyska crew festa och föra liv på sitt rum. Så Oscar och jag gick dit.
Han erkänner att de hade druckit öl sedan lunchtid och var berusade. Båda han och Oscar Dronjak tränar taekwondo och tog ut sin teknik på möblerna i rummet.
- Oscar försökte dessutom sig på att göra dansk skalle, berättar Anders Johansson.
- Nu ser han för jävlig ut i huvudet. Vi pratar just nu hur han ska kunna dölja det. I Prag (läs i kväll) ska spelningen videofilmas. Just nu skäms han rejält.
Hammerfall har cirka två veckor kvar på sin turné. Förutom att bandet trakasserades av polis i Schweiz har det gått lugnt till.
- Jag vet faktiskt inte vad som tog åt oss.
- Det fanns inte en hel sak i rummet, säger Anders Johansson.
- Dessutom gick strömmen, så det blev panik på hotellet. Det blev inte bättre av att vi sedan hittade proppskåpet och ryckte proppar senare på kvällen.

Bekräftar händelsen

Hammerfall har, enligt uppgift, fått böta 1300 euro för det sönderslagna hotellrummet.
Från hotellets sida vill man inte kommentera saken. Men man bekräftar händelsen.
- Det stämmer, men vi har återställt det nu. Vi har hållit på hela förmiddagen, säger receptionisten, som inte vill uppge sitt namn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag