Hälsningen från Estelle och Oscar inför nationaldagen

Nationaldagsfirandet blir annorlunda i år på grund av coronaviruset. Såhär såg det ut i slutet av mars när kronprinsessan Victoria och prins Daniel inspekterade fältsjukhuset i Älvsjö som nu ska avvecklas.
Prins Oscar och prinsessan Estelle busade på slottsgården framför högvakten.
Foto: Linda Broström/Kungl.Hovstaterna / NOT HAND OUT Foto: Linda Broström Kungl. Hovstate
Barnen var iförda folkdräkter från sina respektive hertigdömen.
Foto: Linda Broström/Kungl.Hovstaterna / Foto: Linda Broström Kungl. Hovs / NOT HAND OUT F
Hela kronprinsessfamiljen samlade.
Foto: Linda Broström/Kungl.Hovstaterna / Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna / Foto: L

Nationaldagen brukar innebära stort firande för kungafamiljen på Slottet – men i år blir allt digitalt. 

Inför den stora dagen skickar nu kungahuset en hälsning med prinsessan Estelle och prins Oscar – iförda folkdräkter från sina respektive hertigdömen. 

Kungafamiljens schema under nationaldagen brukar vara späckat – men inte i pandemitider. Det livesända tv-firandet på Skansen är helt inställt och likaså firandet på slottet, där hundratals människor brukar samlas. 

På Instagram har kungafamiljen lagt upp en hälsning inför dagen. På bilderna från Logården i Stockholm poserar hela kronprinsessfamiljen: Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar. 

Kronprinsessan Victoria är hertiginna av Västergötland och bär sin Vadsbrodräkt, medan prins Daniel, som är hertig i samma landskap, bär kostym. 

Estelle, som är hertiginna av Östergötland, bär sin nya sommardräkt från Skedevi socken, medan lilla hertigen av Skåne, prins Oscar, bär folkdräkt från Ingelstad härad.

https://www.instagram.com/p/CBDtRVkA5RJ/?hidecaption=true

Kungen och drottningen bryter karantänen för 6 juni

Även fast nationaldagsfirandet på Slottet i Stockholm blir mindre än vanligt bryter kungen och drottningen sin karantän på Stenhammars slott, och åker in till Slottet över dagen. Där kommer kungen bland annat att hålla ett tal till nationen klockan 20 som sänds i SVT.

Kronprinsessan Victoria ska hålla digitala guidade turer i Slottet på sociala medier.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.