Halima, 19, bär hijab
– spås bli supermodell

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Halima Aden har nu fått modellkontrakt.
Halima Aden skapade rubriker i USA.
Foto: Instagram
Halima Aden vill sprida ett positivt budskap.
Foto: Instagram

Halima Aden, 19, föddes i ett flyktingläger i Kenya.

Nu spås hon en framtid som modell – och har skrivit kontrakt med agenturen IMG Models.

– Jag vill sprida ett positivt budskap om skönhet och mångfald, säger Halima Aden till Business of fashion.

I november i fjol skapade den 19-åriga modellen Halima Aden rubriker i USA. Då var hon med i skönhetstävlingen Miss USA – iförd hijab. När hon visade upp sig i baddräktsdelen av tävlingen bar hon en burkini.

Nu har IMG Models signat 19-åringen.

– Jag hade egentligen inga planer på att bli modell. Jag ville sprida ett positivt budskap om skönhet och mångfald och visa andra unga muslimska kvinnor att det finns plats för dem, säger Halima Aden till Business of fashion.

Hijabmodell på New York fashion week

Hon bor i Minnesota i USA, föddes i ett flyktingläger i Kenya och har somaliskt ursprung.

Förra veckan gjorde 19-åringen debut på New York fashion week. Hon gick en visning för presentationen av Kanye Wests märke Yeezy.

IMG Models säger till Business of fashion att det är ovanligt med modeller med hijab.

– Jag tyckte att hon var så modig som stod fast vid vad hon verkligen tror på och ändå jagade den amerikanska drömmen om att vara med i en skönhetstävling, säger Ivan Bart vid IMG models till Business of fashion.https://www.instagram.com/p/BQxx2_LAqMK/


Han fortsätter:

– Vi får se hur branschen reagerar på Halima och om de jobbar med begränsningarna eller inte. Men det ändrar inte det faktum att vi vill representera henne.

Halim Aden spås bli modellikon

Samtidigt kommer Carine Roitfeld att ha med Halima Aden i nästa nummer av "CR fashion book".

– Halima krossar gränserna för uppfattningen av skönhet genom att vara sig själv. Jag tycker det är otroligt inspirerande och vet att hon kommer att bli en ikon, säger Carine Roitfeld till Business of fashion.

IMG Models har representerat supermodeller som Miranda Kerr och Kate Moss.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.