Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hellströms stora mångmiljonvinst

Det går bra för artisten och göteborgaren Håkan Hellström, 44.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
För 2017 omsatte hans bolag Tro & Tvivel AB, enligt den senaste årsredovisningen, 52 miljoner kronor.Foto: TOMMY PEDERSEN

Håkan Hellström skördar nya stora ekonomiska framgångar.

För 2017 redovisade hans bolag Tro & Tvivel en vinst efter finansnetto på 43,7 miljoner kronor.

Göteborgssonens bolag har nu på tre år gjort sammanlagda vinster på drygt 122 miljoner kronor – det gör Hellström till en av landets rikaste artister.

Det går bra för artisten och göteborgaren Håkan Hellström, 44.

För 2017 omsatte hans bolag Tro & Tvivel AB, enligt den senaste årsredovisningen, 52 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansnetto på 43,7 miljoner kronor. Det är nästan lika mycket som Abbas Benny Andersson gjorde i vinst för 2017 (49,9 miljoner kronor).

Året innan, 2016, gjorde Hellström en motsvarande vinst på 48,4 miljoner kronor. Det innebär att Göteborgssonen på två år gjort sammanlagda vinster på svindlande 92 miljoner kronor. Räknar man dessutom med 2014 års vinst uppgår vinsterna till 122 miljoner kronor.

För 2014 tog Håkan Hellström ut en aktieutdelning på fyra miljoner kronor, för 2017 tog artisten ut 2 322 000 kronor och för 2016 tog han även ut en extrautdelning på 6 miljoner kronor.

Hellström bor i dag i en våning i stadsdelen Haga i centrala Göteborg. Han äger också tillsammans med sin hustru ett hus på Brännö och han kör BMW och en Landrover Discovery – en suv med ett grundpris på drygt en halv miljon kronor.

Håkan Hellström har tidigare sagt att han inte bryr sig om den ekonomiska biten även om han är glad att kunna försörja sig på det han tycker om att göra.

– Jag bryr mig inte om ekonomi, jag tycker bara det är trist. Men det är klart att det är grymt, det bästa är ju att kunna leva på det man tycker om, har Håkan Hellström tidigare sagt till Expressen.

Vidare berättade artisten:

– Jag har haft tur. Samtidigt tycker jag inte att det behöver vara så här. Jag hade varit jättenöjd med att spela i ett coverband också. Jag hade haft tre fyra jobb innan och vet att livet kan se annorlunda ut, jag är enormt privilegierad.

 

LÄS MER: Håkan Hellström: "Familjen är det viktigaste" 

 

Slog dubbelt publikrekord på Ullevi

Håkan Hellström är en av Sveriges mest folkkära och kritikerrosade artister. År 2014 slog han rocklegendaren Bruce Springsteens gamla publikrekord på Ullevi. 

Bruce Springsteens rekord låg på 66 561 besökare och Hellströms spelning lockade dit 69 349 besökare.

Två år senare, 2016, slog Håkan Hellström sitt eget rekord dubbelt upp - 70 091 besökare kom på artistens ena Ullevi-spelning och 70 144 på den andra spelningen. 

– Det är som David mot Goliat. Man har tagit sig hela vägen hit från Västra Frölunda. De sa: "Den är alldeles för stor för dig, du kommer aldrig besegra den där jätten". Men den är så stor att jag inte kan missa. Det är så man måste tänka i livet, sa Håkan Hellström från scenen.

Förra året åkte Håkan Hellström ut på en stor sommarturné som han kallade "Rullande åska". Turnén hade 13 speldatum och avslutades med dubbla spelningar på Ullevi. Men något nytt publikrekord blev det inte. Drygt 65 000 besökare per dag hade Ullevi-spelningarna. 

– Det kommer inte bli någon rekordsiffra och det har vi inte varit ute efter då vi i stället valde att turnera runt i Sverige. Men det kommer vara i princip fullt, sa Niklas Westergren, marknadschef på konsertarrangören FKP Scorpio Sverige, inför turnén i fjol.

Vidare berättade Niklas Westergren:

– Omkring 300 000 personer kommer ha sett Håkan spela innan sommaren är slut.

Expressen har sökt Håkan Hellström via hans manager. 

 

LÄS MER: Så mycket tjänade Håkan på Ullevi-spelningarna  

 

Håkan Hellströms bolag

Tro & tvivel AB, 2017:

 

Omsättning 52 miljoner kronor.

Vinst efter finansnetto: 43,7 miljoner kronor.

Eget kapital: 76, 6 miljoner kronor.

 

2016:

Omsättning: 54,4 miljoner kronor.

Vinst efter finansnetto: 47,3 miljoner kronor.

 

2015:

Omsättning: 3,6 miljoner kronor.

Vinst efter finansnetto: 1,7 miljoner kronor

 

2014: 

Omsättning: 34,3 miljoner kronor.

Vinst efter finansnetto: 30,7 miljoner kronor.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.