Håkan "Nordman" Hemlin rasar mot kärleksryktena

Publicerad
Uppdaterad
I flera månader har snacket gått om Håkan "Nordman" Hemlin och Christer Pettersson.
Nu pratar sångaren Håkan Hemlin ut om kärleksryktena:
- Nej, jag är inte förlovad med Christer Pettersson.
För någon månad sedan startade ryktena om att Christer Pettersson har flyttat till Skutskär utanför Gävle. Skvallret tog fart och en lokal tidning i Gävle har skrivit flera artiklar om ryktena. Snart pratades det om att Pettersson setts med Nordman-sångaren Håkan Hemlin, 34, som bor i trakterna. Gravid 16-årig flickvän - Jag fick plötsligt höra att jag, min nya sextonåriga gravida flickvän och Christer Pettersson skulle flytta samman i en villa. Jag har inte ens någon sextonårig flickvän, säger Håkan Hemlin. Mest skruvat blev det när Håkan Hemlin plötsligt fick höra att han och Christer Pettersson var ett par. - Då skvallrades det om att vi var förlovade. Det är vi inte. "Bor du med en mördare?" Droppen kom när Håkans åttaårige son Samuel frågade: - Stämmer det att pappa bor med en mördare? Därför väljer Håkan Hemlin att prata ut om ryktena i Expressen. - Det känns för jävligt. Mina barn ska inte behöva lida. Det räcker att de vet att jag är en missbrukare. Har du träffat Christer Pettersson? - Nej, jag har aldrig sett honom, inte ens gått förbi honom. Håkan Hemlin var frontfigur och hyllad stjärna i bandet Nordman - mest kända för låten "Vandraren". Under storhetsåren sålde bandet fler plattor i Sverige än vad Abba och Michael Jackson någonsin gjort. Men succén blev kort och fallet hårt. Håkan Hemlin gick i personlig konkurs, greps med amfetamin, förlorade kontakten med bandet och hans fru Maritha har lämnat honom. Kämpar mot missbruk Fortfarande i dag kämpar han med missbruket. - Det är en kamp varje dag. Suget kommer alltid att finnas där. Men nu har jag inte tagit några droger sedan före jul. Det har pratats om en solo-platta? - Den är klar och skulle ha släppts förra hösten, men eftersom jag inte hade någon ordning på mitt liv så sköts lanseringen upp. Men den kanske kan släppas snart.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag