Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Håkan Hellströms succé - är värd miljoner

TUSENTALS FANS. 13 oktober 2000 kom "Känn ingen sorg för mig Göteborg". På dagen tio år senare sitter Håkan Hellström och signerar sitt nya album för tusentals fans. "De gör helt rätt i att komma hit. Det här är en skiva man ska ha", säger han stolt. Foto: Anna-Karin Nilsson
GÖTEBORG. Håkan Hellström är inte bara en succé hos recensenter och publik. Expressens granskning av göteborgssonen visar att han i dag är god för 20 miljoner kronor.
- Klart att det är grymt, det bästa är ju att kunna leva på det man tycker om, säger artisten själv.

FAKTA

Bolaget omsätter miljoner


Ålder: 36 år,
Bor: I Göteborg och i Stockholm.
Verksam i tre bolag: Tro och Tvivel AB och i de två nystartade bolagen Bohus Dreamin AB, Telegram Musikförlag AB.
Omsättning Tro & Tvivel AB: 8,2 miljoner kronor (2008/2009)
Vinst: 6,6 miljoner kronor (efter finansnetto)
Vinst under de senaste fem åren: 14 miljoner kronor (efter finansnetto)
Tillgångar i bolaget: Cirka 20,3 miljoner kronor.
Egen ersättning: 1,3 miljoner kronor i årslön samt 5,4 miljoner kronor i utdelning (tax.år 2009).

Ska du köpa Håkan Hellströms nya skiva?
Det går mer än bra för Håkan Hellström. Hans nya album "2 steg från Paradise" får idel lovord och belönades i Expressen med fyra getingar.
Och när det kommer till kronor och ören har han nu tagit steget upp i den högsta klassen och ligger inte långt ifrån Lars Winnerbäck och Magnus Uggla.
Håkan Hellströms bolag Tro & Tvivel AB omsatte 8,2 miljoner kronor enligt företagets senaste bokslut och vinsten hamnade på 6,6 miljoner kronor (efter finansnetto). Det är en tredubbling av vinsten jämfört med året innan.

Tillgångar på 20 miljoner

I bolaget finns i dag tillgångar på över 20 miljoner kronor och bara i bolagets kassa finns det drygt 11 miljoner kronor.
Håkan Hellström själv säger sig dock inte ha speciellt bra koll på sina tillgångar. I en intervju nyligen med Expressen sa han:
- Ekonomin har jag värdelös koll på. Totalärligt alltså, 100 procent sant. Mitt företag, jösses, ingen som helst koll. Det finns inte en chans att ha koll på sånt samtidigt som jag ska göra en platta som ska toppa allt jag gjort innan och sam- tidigt ta hand om två barn.
Men du måste ju ha dragit in en del?
- Betydligt mer än sommaren 1999 i alla fall. Eller hösten 2000 när jag släppte första skivan. Då ringde jag skivbolaget och körde typ en fem minuters förklaring att "Jag vet inte hur ni har det men...". Till slut sa de "Vad är det Håkan?" och då fick jag säga "Skulle jag kun-na låna 3000 till hyran?". De bara skrattade, "Ja, absolut". Jag hade ingen aning om vilka pengar det handlade om i sådana här sammanhang men det blev jag ju varse sen när det gick bra. Då förstod jag att det var skrattretande det jag frågat om.

Rejäl utdelning

Den ekonomiska framgången i år gjorde att Hellström kunde kosta på sig en rejäl utdelning på 5,4 miljoner kronor förutom årslönen på 1,3 miljoner kronor.
Bolaget bytte namn från Håkan Hellström i Göteborg AB till Tro och Tvivel AB förra året och namnet har han lånat av sig själv från låten Tro och Tvivel på "För sent för Edelweiss".
I bolagets styrelse finns också pappa Björn Hellström samt storebror Tomas som är professor på Lunds universitet.
Tusentals köade för Håkan Hellström. Foto: Anna-Karin Nilsson Håkan Hellström har sålt drygt 400 000 skivor under sin karriär, men det är spelningarna och konserterna som är hans största inkomstkälla. Hellström tar i dag alltifrån 300000 kronor till en miljon kronor för en spelning. Och enligt uppgifter till Expressen har han tackat nej till spelningar för ett par miljoner kronor. Men i november väntar spelningar i Göteborg, Stockholm Lund, Köpenhamn och Oslo.

"Bryr mig inte om ekonomi

Håkan Hellström fortsatte angående sin ekonomi:
- Jag bryr mig inte om ekonomi, jag tycker bara det är trist. Men det är klart att det är grymt, det bästa är ju att kunna leva på det man tycker om.
- Jag har haft tur. Samtidigt tycker jag inte att det behöver vara så här. Jag hade varit jättenöjd med att spela i ett coverband också. Jag hade haft tre- fyra jobb innan och vet att livet kan se annorlunda ut, jag är enormt privilegierad.
Annele Hencz på Universal Music hälsa att Hellström inte vill prata vidare om saken.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!