Håkan Hellströms stil genom åren

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Från sjömanskostym och hängslen – till Musse Pigg-t-shirts och hatt.

Här är Håkan Hellströms stilbyten genom åren.

Expressens modeexpert Emma Danielsson sätter betyg på hans olika stilepoker.

1. 2000: Albumet "Känn ingen sorg för mig Göteborg"

Foto: Joachim Wall

Håkan iklädd full seglarmundering kan aldrig bli fel! Det här är en signaturstil som vi förknippar honom med och som vi lärde känna honom i. Och han bär upp den med bravur! Att som privatperson försöka sig på den här stilen ute på stan skulle däremot inte rekommenderas.


2. 2002: Albumet "Det är så jag säger det"

Foto: Per Wissing

Den här enkla och klassiska stilen passar honom som handen i handsken. Hatten och den vita kavajen har blivit två stående inslag i Håkans omtyckta scenstil. I den här outfiten känns han bekväm och avslappnad men ser samtidigt välklädd ut.


3. 2002: Musikvideo till "Kom igen Lena!"

Foto: / SVT

Kritstrecksrandigt, hatt och hängslen är givna ingredienser i Håkans scenstil när den är som bäst. Men linne och hängslen är ingen smickrande kombination. Det hade varit trevligare med en t-shirt eller en skjorta därunder.


4. 2003: Sverigeturné

Foto: Jonte Wentzel

Här har Håkan hottat upp sin välanvända vita kavaj med pins och emblem vilket lyfter stilen och gör den lite tuffare. Den randiga halsduken hade han däremot kunnat skippa. Den sabbar mer än den tillför.


5. 2004: Sverigeturné

Foto: Sven Lindwall

Håkan passar riktigt bra i sin kritstrecksrandiga kostym. Sättet han matchar på gör att stilen inte blir fullt så strikt vilket klär honom. Även blommorna i bröstfickan funkar bra den här gången. Det blir en annorlunda och lekfull accessoar - precis som det ska vara när Håkan är i farten.


6. 2005: Albumet "Ett kolikbarns bekännelser"

Foto: Ellinor Collin

I en vit kavaj och en röd ros i bröstfickan lever han farligt nära dansbandsmodet. Den vinröda sjalen räddar upp stilen och gör den mer till hans egen. Här har han även fått till en riktigt snygg och lagom rufsig frisyr.


7. 2005: Albumet "Nytt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått"

Foto: Mikael Sjöberg

Vitt från topp till tå, klassiska hängslen som vi blivit vana vid att se honom i och så en snygg vinröd sjal knuten i halsen. Det här känns precis som Håkans stil och den passar helt perfekt för sommarturné!


8. 2007: Sverigeturné

Foto: Anna Andersson / GT/EXPRESSEN

Den vita jeansjackan är riktigt snygg på honom och den passar bra till ett par tajta jeans. Hatten är däremot ingen favorit. Då passar han betydligt bättre i den mindre och lite mer diskreta hatten som vi är vana vid att se honom i.


9. 2008: Albumet "För sent för edelweiss"

Foto: Sven Lindwall

Dubbel dos av blå denim är något som Håkan passar riktigt bra i. Visst är det roligt när han tar ut svängarna lite extra i leopardmönstrad sjal och rutig gubbkeps, men den här gången ser det inte särskilt välmatchat ut.


10. 2009: Sverigeturné

Foto: Jonas Eriksson

Överlag så känns det här lite för mörkt och dystert för Håkan. Den ljusa och glada scenstilen passar honom betydligt bättre. Att matcha en prickig kavaj med en väst i samma mönster är dessutom ingen modehit.


11. 2010: Albumet "2 steg från Paradise"

Foto: / OKÄND

Det här är en av Håkans mindre lyckade klädstilar genom åren. Ett par blåjeans med dålig passform och en sportig mjukisjacka är inget som imponerar stilmässigt. Vi kan helt enkelt konstatera att det var bättre förr.


12. 2011: Sverigeturné

Foto: Olle Sporrong

Tvåfärgade skinnskor och en rutig kavaj med bra passform gör att han ser riktigt välklädd ut. Hatten är som vanligt på plats vilket lyfter stilen lite extra. Det är snyggt att han matchar med t-shirt i stället för skjorta, det gör att stilen blir lite mer avslappnad.


13. 2013: Albumet "Det kommer aldrig vara över för mig"

Foto: Johan Scarisbrick / PRESSRELEASE

En snygg bikerjacka i skinn, en t-shirt med tryck och ett par schyssta jeans - det behöver inte vara krångligare än så! Den här stilen är avslappnad och lite rockig och det passar honom alldeles perfekt.


14. 2014: Spelningen på Ullevi

Foto: Jan Wiriden / GT/EXPRESSEN

Den lappade jeansjackan har vi blivit vana vid att se Håkan bära och den sitter som en smäck på honom. Det är långt ifrån alla kommer undan med en Musse pigg-tröja men när det gäller Håkan så passar denperfekt in i hans lekfulla och avslappnade scenstil.


15. 2016: Spelningen i New York

Foto: Anna Pedersen Cano / Tt / TT NYHETSBYRÅN

Håkan kör återigen på retrostilen i en snäv t-shirt med tryck och denna gång blir resultatet riktigt lyckat. Sjuttiotalet är riktigt hett just nu, det gäller främst för tjejer men även som kille kammar man hem extra trendpoäng i en snygg retrotröja.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.