Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håkan Hellström tar paus: "Borta några år"

Håkan HellströmFoto: JOHAN JEPPSSON/IBL / JOHAN JEPPSSON/IBL JOHAN JEPPSSON
Håkan HellströmFoto: TOMMY HOLL / /IBL

Håkan Hellströms nya turné har knappt börjat.

Nu berättar sångaren att han tar en paus från turnerandet i flera år.

– Jag kommer vara borta i några år nu. Jag kommer inte tillbaka nästa år och jag kommer nog inte tillbaka året efter det, säger artisten i en intervju med Svenska Dagbladet.

I helgen var det smygpremiär i för Håkan Hellströms nya turné Rullande åska. Spelningen ägde rum i Berlin på rockklubben Heimathafen, en anrik teater som blivit rockklubb, belagd i den hippa stadsdelen Neukölln.

I sommar blir det spelningar över hela Sverige, bland annat på Stadion i Stockholm och Ullevi i Göteborg. Det blir också sista chansen att se Håkan Hellström på flera år. I en intervju med Svenska Dagbladet berättar sångaren nämligen att han planerar att ta en lång paus från turnerandet.

 

LÄS MER: Håkan får miljoner för nya superspelningar 

 

Tanken är att i stället ägna tiden åt att skriva nya låtar.

– Kolla på Henrik Berggrens skiva, den tog 14 år och hur bra blev inte den? Ju längre tid, ju bättre skiva, säger han till SvD.

"Rullande åska" består av totalt 14 spelningar med avslutning i hemstaden Göteborg.

– Den här turnén är för att köra oss själva och allting rakt in i kaklet, säger Håkan Hellström till Svenska Dagbladet.

Håkan Hellström borta för en lång lång tid

Men nu kommer alltså även beskedet att Håkan Hellström planerar att vara borta för en lång lång tid.

– Jag kommer vara borta i några år nu, säger han. Jag kommer inte tillbaka nästa år och jag kommer nog inte tillbaka året efter det. Det är därför vi gör den här extra turnén i sommar, för att alla som inte kom in förra året ska kunna se oss. Det är inget avsked, men det tar lite tid att göra nya låtar och jag tror det är bra om det tar lite tid.

 

LÄS MER: Piken mot Håkan Hellström i SVT 

 

Förra året slog Håkan Hellström publikrekord på Ullevi med 70 000 människor i publiken. I höstas släppte sångaren sitt senaste album "Du gamla du fria". Han ligger också på förstaplatsen på Spotify och är därmed Sveriges mest spelade artist.

"Rullande åska" anländer till Stockholms stadion den 9 juni.

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.