Håkan Hellström spelar in ny skiva: ”Jätteskoj”

Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Håkan Hellström skulle ta en längre paus efter rekordsuccén. 

Nu är han tillbaka. 

Artisten har börjat spela in en ny skiva.

– Det är skitskoj, säger låtskrivaren Björn Olsson. 

För två år sedan slog Håkan Hellström publikrekord på Ullevi med 70 000 människor i publiken. Med albumet "Du gamla du fria" blev han också Sveriges mest spelade artist på Spotify. Men efter rekordkonserten i Göteborg meddelade Håkan Hellström att det skulle dröja innan det kom ett nytt album. Han behövde en paus. 

– Jag kommer vara borta i några år nu. Jag kommer inte tillbaka nästa år och jag kommer nog inte tillbaka året efter det, sa artisten i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Kolla på Henrik Berggrens skiva, den tog 14 år och hur bra blev inte den? Ju längre tid, ju bättre skiva, sa han till SvD.

Men han sa också till Expressens Anders Nunstedt att en ny skiva kunde vara klar redan efter tre år. 

– Det här är inget som helst "farväl", det är en alldeles för dramatisk rubrik. Det brukar ta ungefär två tre år att göra en ny platta, så det är väl den vanliga pausen man kan tala om. Jag ska börja skriva på nya låtar redan i höst.


LÄS MER: Håkan Hellström: "Familjen är viktigast" 


Visar inspelningen på Instagram

Nu är väntan över. Håkan Hellström har inlett inspelningen av en ny skiva. 

På Instagram visar Hellström upp filmbilder då han spelar in nya låtar. I studion pratar man om låtar döpta "Nordhemsgatan" och "Jordskred". 

Och Håkan Hellström frågar när de ska ta paus. 

Precis som tidigare har han skrivit låtar tillsammans med radarpartnern Björn Olsson. 

– Tanken är väl att skivan kommer tidigast nästa år, men jag vill inte prata för mycket om den. Det är Håkans skiva. Men det är skitskoj. Och han är ju grym, säger Björn Olsson. LÄS MER: Håkan Hellströms mångmiljonvinst 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.