Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håkan Hellström släppte plötsligt ny singel i natt

Håkan Hellströms nya skiva släppt den 14 december.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Håkan Hellström är tillbaka.

Vid midnatt släppte artisten en ny singel – med titeln ”Vänta tills våren”.

Samtidigt avslöjade Hellström i sociala medier att ett nytt album kommer den 14 december med titeln ”Illusioner”.

LÄS MER: Recension av Håkan Hellströms nya låt 

 

Håkan Hellström är tillbaka med ny musik.

På natten till fredagen släppte artisten sin nya singel "Vänta tills våren" och redan innan släppet kunde fansen smyglyssna på låten i 30 sekunder via Apple music i Nya Zeeland.

Nu är hela låten ute på Spotify och Hellström passar på att släppa ytterligare en efterlängtad nyhet – nämligen releasedatumet för den kommande plattan. 

Den 14 december landar artistens åttonde studioalbum ”Illusioner”, avslöjar artisten på Instagram.

I Nyhetsmorgon berättar Jan Gradvall mer om låten:

– Det här är inte en låt som kommer bli en hit. Den är sex och en halv minuter lång. Bildspråket speglar texten. Det är lite som ett barn som har skrivit en Bob Dylan-text. Det är väldigt mycket den sortens metaforer, Jesus skulle signera böcker i gallerian, han kom inte.  Lite småklumpiga bibliska metaforer. Samtidigt är det Håkan Hellströms närvaro som gör det här intressant, säger han och fortsätter:

– Den här låten är riktad till Håkan Hellströms gamla fans. Ingen under 25 kommer att bry sig om den här låten. 

GP:s recensent Johan Lindqvist ger singeln en fyra i betyg.

"Håkan tar två steg bakåt och tre steg fram. Efter experimenten på förra albumet "Du gamla du fria", en av hans så här i backspegeln svagare skivor, återgår Hellström till det lyriska anslaget och blir återigen en romantisk folkpoppare så som vi hörde honom på exempelvis delar av Ett kolikbarns bekännelser eller till och med på epn Luften bor i mina steg. Fast bara så mycket friare och samtidigt mer sofistikerat.", skriver han.

 

https://www.instagram.com/p/BqyDBFLiABv/

Tillbaka efter paus

Tidigare i veckan blev det klart att Håkan Hellström gått in i studion igen för att spela in ny musik.

– Tanken är väl att skivan kommer tidigast nästa år, men jag vill inte prata för mycket om den. Det är Håkans skiva. Men det är skitskoj. Och han är ju grym, berättade Hellströms radarpartner Björn Olsson.

Det var två år sedan Håkan Hellström uppträdde inför ett fullsatt Ullevi, och turnerade i Sverige. Artisten sa då att han skulle ta en liten paus från både musiken och turnélivet.

Men han var samtidigt tydlig med att han skulle komma tillbaka med ny musik i framtiden.

– Det här är inget som helst "farväl", det är en alldeles för dramatisk rubrik. Det brukar ta ungefär två tre år att göra en ny platta, så det är väl den vanliga pausen man kan tala om. Jag ska börja skriva på nya låtar redan i höst, sa Håkan Hellström i en intervju med Expressens musikredaktör Anders Nunstedt.

Lyssna på Håkans nya låt på Spotify här! 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.