Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hailey Bieber stäms för varumärkesintrång

Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT BARON/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Hailey Bieber stäms för varumärkesintrång efter att ha släppt sitt hudvårdsmärke ”Rhode”.

Bieber försökte köpa namnet av modeföretaget ”Rhode” för fyra år sedan men fick nej, enligt grundarna.

Det är modeföretagets grundare som står bakom stämningen mot stjärnan.

För drygt en vecka sedan lanserade modellen Hailey Bieber, 25, som är gift med artisten Justin Bieber, 28, sitt hudvårdsmärke ”Rhode”. Nu stäms hon för varumärkesintrång eftersom hon använt samma namn som det redan existerande modemärket ”Rhode”, skriver E News. 

Det är grundarna till modeföretaget, som har gjort kläder till bland andra Beyoncé, som står bakom stämningen.

De skriver att Hailey Bieber kontaktade dem för fyra år sedan för att köpa varumärket ”Rhode” men duon sa nej eftersom det är deras enda märke och viktigaste tillgång.

I stämningen skriver grundarna Purna Khatau and Phoebe Vickers bland annat att användningen av samma namn kommer förvirra marknaden och förstöra ryktet för deras varumärke. De har även delat ett officiellt uttalande om stämningen.

”Vi ville inte lämna in denna stämningen, men vi var tvungna för att skydda vårt företag”, skriver de bland annat i uttalandet.

”Skadar våra anställda och kunder”

De ber nu Hailey Bieber att byta namn på sitt märke.

”Att hon använder vårt varumärke skadar vårt företag, våra anställda, våra kunder och våra samarbetspartners”, skriver de vidare i uttalandet.

Bieber har tidigare berättat att hon döpte sitt hudvårdsmärke till Rhode eftersom både hon och hennes mamma heter det i andranamn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.