Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hackerattack mot flera schlager-EM sajter

Loreen tävlar för Sverige i schlager-EM.Foto: Samir Aliyev

Flera sajter med anknytning till schlager-EM i Azerbajdzjan hackades under torsdagen. Sidorna fylldes med hatiska budskap mot homosexuella och släcktes ned, rapporterar flera medier, däribland den azerbajdzjanska nyhetsbyrån APA.

Enligt den ryska nyhetsbyrån RT är det en grupp som kallar sig för "Fedai of liberty" (ungefär "Frihetens soldater") som ligger bakom attackerna.

Gruppen uppges bland annat ha publicerat ett fotografi på den azerbajdzjanske islamkritiske författaren Rafiq Tagi, som mördades förra året, på den officiella hemsidan för Schlager-EM.

Hackerattacken skapade även problem på andra sajter där gruppen hackat sig in och publicerat meddelanden. Den största fansajten ESC Today var en av de hemsidor som drabbades av problem under flera timmar till följd av attacken.

Tahir Mammadov som är kommunikationsdirektör för schlager-EM säger till nyhetsbyrån APA att orsakerna till attacken håller på att utredas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.