Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Haber om framtiden: Kanske blir pensionär

Skådespelaren Peter Haber är aktuell med fyra nya filmer om poliskommissarien Martin Beck.Foto: OLLE WANDE / EXPRESSEN OLLE WANDE
Peter Haber tillsammans med hustrun Lena T Hansson.Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Pensionen får vänta för 65-årige Peter Haber som just nu är aktuell med fyra nya Beck-filmer. Allt är för tillfället oklart för skådespelaren som eventuellt börjar jobba mer utomlands.

– Jag väntar på ett eventuellt besked från Tyskland där jag har filmat en del, men det finns inget konkret och fastslaget, säger han till Aftonbladet.

20 år har gått sedan han för första gången gick in i rollen som Sveriges kanske mest älskade poliskommissarie, Martin Beck. Men för Peter Haber, nyligen fyllda 65 år, verkar det dröja innan han drar sig tillbaka. 

– Jag fyllde pensionär den 12 december, men för tillfället är det inte något pensionärsliv, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Peter Haber är just nu aktuell med fyra nya Beck-filmer. Vad som händer under det kommande året är dock oklart. Om allt går vägen kanske det blir mer internationella roller.

"2018 är luft än så länge"

– Ärligt talat så vet jag inte. Jag väntar på ett eventuellt besked från Tyskland där jag har filmat en del, men det finns inget konkret och fastslaget, så jag vet helt ärligt inte hur det blir, berättar Haber för Aftonbladet.

Han öppnar också dörren till att eventuellt lägga av och kliva tillbaka. 

– Så 2018 är luft än så länge. Jag kanske blir pensionär ändå! Man vet ju aldrig, säger han, till tidningen.

De nya Beck-filmerna blir även de utan publikfavoriten Mikael Persbrandt som Gunvald Larsson.  Persbrandt, som fått sparken från filmserien, har gått hårt åt sin tidigare kollega i sin bok "Så som jag minns det". 

Persbrandt är ersatt av den norske Game of Thrones-stjärnan Kristofer Hivju, i rollen som Steinar Hovland.

Ikväll, den 1/1, har den nya Beck-filmen "Ditt eget blod" premiär på CMore. Den följs av "Den tunna isen", den 3/2, "Utan uppsåt", den 3/3 och "Djävulens advokat", den 7/4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.