Haags viktbråk eskalerar – lämnar programmet

Martina Haag vägrar väga sig – får inte fortsätta i tv-programmet
Foto: Dplay.
Foto: Dplay.
Foto: Dplay.
Foto: Dplay.
Foto: Dplay.
Foto: Dplay.
Foto: Dplay.
Foto: Dplay.
1 / 9

Martina Haag vägrar skicka in sin vikt varje vecka till 16 weeks of hell-coachen Tony Andersson i ”Den stora hälsoresan”.

Till slut ställer tränaren ett ultimatum på henne – och ryter ifrån när hon argumenterar emot.

– Nu blir jag irriterad. Har jag sagt att du ska lära dig hur många kalorier det är i en banan? Har jag sagt att du ska väga dig tre gånger om dagen, säger han upprört i ”Den stora hälsoresan” på Dplay.

I ”Den stora hälsoresan” genomgår Martina Haag hälsokonceptet 16 weeks of hell – men författaren har problem med tränaren Tony Anderssons krav på kontinuerlig viktuppdatering, där han vill att hon väger sig en gång i veckan. I onsdagens program tvingas de två försöka hitta en lösning på sina meningsskiljaktigheter.

– Även om du säger: ”Vi bantar inte” så är det att jag måste väga mig, jag måste veta hur många kalorier det finns i en tomat. Jag måste hela tiden titta på vågen, jag måste köpa en våg. Jag vill känna att kläderna sitter bra, då är jag nöjd. Jag vill inte köpa en våg för att passa in i ditt diagram. Kan vi inte göra så att jag kan få dispens från det jättenoga vägandet, säger Martina Haag över telefon.

Tränaren ryter i från: ”Nu blir jag irriterad”

Tony Andersson står fast vid att vikten är viktig för att hon inte ska väga ohälsosamt lite.

– Det går inte Martina, för då ger du mig helt omöjliga uppgifter när det gäller att justera din kost. För min del handlar det om att äta så mycket som möjligt, inte så lite som möjligt, säger han i ”Den stora hälsoresan”.

Martina Haag får tänka igenom om hon kan gå med på Anderssons krav – men när de två möts i hans gym för att bestämma om hon kan vara kvar eller inte, så utbryter det ett bråk.

Författaren säger att hon inte vill veta hur många kalorier det är i en banan – något Tony Andersson menar att han aldrig har krävt av henne.

– Nu blir jag irriterad. Har jag sagt att du ska lära dig hur många kalorier det är i en banan? Har jag sagt att du ska väga dig tre gånger om dagen? Hur kan du lägga sådana ord i munnen på mig. Jag har sagt att du ska väga dig en gång i veckan. Det andra ligger hos dig, att du väljer att misstolka, ryter han ifrån.

Haag: ”Du får inte tvinga mig att köpa en våg”

Men Martina Haag står också på sig.

– Jag vill inte köpa en våg. Du får inte tvinga mig att köpa en våg. Punkt.

Till slut väljer hon att hoppa av ”Den stora hälsoresan”, men planerar att fortsätta träna enligt träningsprogrammet.

Tony Andersson tror att Martina Haag bara ville ha en ursäkt att lämna tv-produktionen.

– Jag tror inte att hon hade så stort problem med att ställa sig på en våg, men programmet 16 weeks of hell var lite för tufft, och då hittade hon en väg ut, säger Tony Andersson.

Efter programmet står Martina Haag fast vid att det var rätt beslut att hoppa av.

– Jag vill hellre peppa människor att komma i gång med träning och hur bra man mår av det, än att stirra på kalorier och kilon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.