Haag näckar i tv – Lotta nakenstoppas

Erik Haag och Lotta Lundgren.
Foto: Christine Olsson/TT
"Det blir inte lika mycket hud som i "Historieätarna", men tittar man riktigt noga så kommer man att kunna se en glimt av mig naken", säger Erik Haag.
Foto: Christine Olsson/TT
Haag, Karin af Klintberg och Lundgren.
Foto: Christine Olsson/TT

Erik Haag näckar i årets julkalender – men Lotta Lundgren stoppades.

Nu berättar tv-profilen om sitt nakenförbud från producenten Karin af Klintberg i "Tusen år till julafton".

– Karin tycker inte att det blir lika roligt att visa nakna kvinnor i tv, säger Lotta Lundgren.

I "Historieätarna" har Erik Haag vid flera tillfällen bjudit tittarna på naken hud. När han och Lotta Lundgren gör årets julkalender, "Tusen år till julfton", är det åter han som näckar framför kamerorna.

– Det blir inte lika mycket hud som i "Historieätarna", men tittar man riktigt noga så kommer man att kunna se en glimt av mig naken. Så det blir lite hud, säger Erik Haag.

Det är i ett julkalenderavsnitt om sekelskiftet kring 1900-talet ("epoken när alla är pryda, blyga och man inte ens får säga ordet 'stjärt'", säger Lotta Lundgren) som Erik Haag vid ett tillfälle kastar kläderna.

– Där historien har krävt nakenhet har jag ställt upp. Det handlar om proffsighet. Men det är inte samma fokus på naket som det har varit i "Historieätarna", säger Erik Haag.


LÄS MER: Haags och Lundgrens nakenlöfte till Slottet


Men Erik Haags radarpartner i julkalendern, Lotta Lundgren, kommer däremot att vara påklädd i alla avsnitt. Till skillnad från Haag fick Lundgren inte visa sig naken efter beslut från producenten Karin af Klintberg.

– Karin är den som kan pressa Erik att ta av sig kläderna, eftersom hon är vår chef. Det kunde lika gärna ha varit jag som klädde av mig, men Karin tycker inte att det blir lika roligt att visa nakna kvinnor i tv, säger Lotta Lundgren.

Hade du velat göra det annars?

– Ja, jag hade gjort det. Jag står till förfogande för Karins önskemål. Hon är min chef och bestämmer under inspelningarna, säger Lotta Lundgren.


LÄS MER: Lotta Lundgren om sitt hemliga projekt


Karin af Klintberg, menar att det inte stämmer att hon inte skulle tycka att det var "lika roligt att visa nakna kvinnor".

– Det stämmer tyvärr inte. Jag kan visa vem som helst naken eller påklädd i tv. Men nakenheten är inte adekvat för historien i julkalendern, säger Karin af Klintberg och fortsätter:

– Det är i ett avsnitt om 1910-talet, där människor var pryda och sällan visade sig nakna, som det var relevant för Erik att göra det. Annars finns det ingen anledning att visa någon naken, för programmet handlar inte om det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.