Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gynnings tuffa tid: ”Varit det värsta året”

Carolina Gynning anmäld för nakna bilden
Midsommar spenderar hon med sin familj i hemmet i Stockholm.
Foto: Angelica Swanström
Foto: Angelica Swanström
Carolina ser fram emot sommaren.
Foto: Instagram
Gynning använder sig av konsten som terapi.
Foto: Instagram
Gynning och Philipson var tillsammans i över ett år – nu har de gått skilda vägar
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Hon tvingas jobba fem gånger så hårt på grund av coronavirusets framfart, inbrottstjuvar har slagit till mot hennes hus och hon har dessutom precis gått isär med pojkvännen Viktor Philipson. 

Carolina Gynning beskriver 2020 som det mest turbulenta året på länge. 

– Jag är en strong woman, jag klarar det, men det är tufft, säger hon. 

Redan vid årsskiftet visste entreprenören Carolina Gynning, 41, att det skulle bli ett turbulent år. 

Gynning och dåvarande pojkvännen, kungavännen Viktor Philipson, 34, hade tidigare under året varit och besökt en man som bodde i en grotta. Gynning vet att det låter flummigt men grottmannen hade tagit dit en astrolog som hade förutspått vad som skulle hända 2020.  

– Och då var det så mycket skit. Det var bara dödskallar och katastrofer och jag tänkte att: ”Men gud 2020 är inget bra år”.

– När vi skulle fira tolvslaget så kände jag bara på mig att det här inte kommer att vara något bra år, säger hon. 

På grund av coronavirusets framfart har Carolina Gynning varit tvungen att permittera alla sina anställda – inklusive sig själv – och har samtidigt varit tvungen att jobba fem gånger så hårt. 

– För att försöka få ihop samma kassa så behöver man jobba ännu mer fast man tjänar mindre pengar, så det är kämpigt. Men så är det för alla, inte bara för mig, säger hon. 

Carolina Gynning driver fyra bolag, däribland Gynning Design & Jewelery, där hon designar smycken och inredning. Försäljningen i butik har inte varit så stark som den brukar men det finns ljusglimtar. 

 – Det har gått ner bland återförsäljarna, kollar vi på resultatet så tappar vi men vi har gått en miljon plus i webbshoppen. Det är en succé. 

Även Carolina Gynnings konst säljer som smör. Om man jämför med förra årets resultat har det bara sjunkit med 30 000 kronor. 

– Det är så glädjande! Jag känner mig oändligt tacksam att vi fortfarande säljer och att folk vill ha sina tavlor. 

Hur mår du i att du måste jobba fem gånger så hårt? 

– Det klart att det blir jättetufft. Man blir mycket mer stressad och sen har man barn och det blir mycket på en gång. Men jag är en strong woman, jag klarar det, men det är tufft, säger hon.

Hur skulle du summera det här året? 

– Jag måste säga att det har varit det värsta året, så länge inte någon nära en dör så känner man att allting annat ekonomiskt är mer okej, men det har varit det absolut turbulenta året på många år för mig, säger Gynning och fortsätter: 

– Jag hoppas att det ska bli lugnare. Det enda jag vill ha är harmoni och lugn. 

I början av året drabbades även Carolina Gynning av ett inbrott i sitt hus på Ekerö i Stockholm. Inbrottstjuvarna slog sönder flera fönster, däribland stora panoramafönster på baksidan. Gynning befann sig på jobb i Barcelona när en granne ringde och frågade om det skulle vara människor i hennes hus. 

 – Då fick jag värsta paniken och tänkte: Nej men gud. Det var så obehagligt. Och det hade tagit massa dyra saker, väskar, pälsar, smycken. 

I dag har Carolina Gynning tagit till alla säkerhetsåtgärder hon har kunnat för att se till att det inte händer igen. 

– Jag har två små barn som jag skyddar det klart att man blir jätterädd, säger hon. 

Carolina Gynning beskriver 2020 som ett av de mest turbulenta åren på länge.
Foto: Angelica Swanström
Gynning drabbades i början av året av ett inbrott i sitt hus. ”Jag har två små barn som jag skyddar det klart att man blir jätterädd”, säger hon.
Foto: Angelica Swanström
Nu ser Carolina fram emot en fin sommar och hoppas på att köpa en hästgård.
Foto: Angelica Swanström

Och mitt i all turbulens söker Carolina Gynning just efter lugn. Under en längre tid har hon letat efter en hästgård och nu har hon ögonen på en på Ekerö som har mark på 7 och en halv hektar. Här drömmer hon om att hon och barnen kan ha sina hästar – men i framtiden vill Gynning också att den ska förvandlas till någon form av konstnärskollektiv under vissa kvällar. 

– Det är jättespännande och jag vill kunna hjälpa unga tjejer som kanske har haft det lite tufft, jag har ju själv haft det lite tufft ibland och då känner jag att jag vill ge tillbaka lite och hjälpa till. 

– Konst är verkligen en terapi som läker. Att måla är bra för själen och om man är ledsen. 

Använder du dig själv av måleri för terapi? 

– Ja gud jag, det är ju min hobby från början men sen har det blivit mitt jobb. Det är min terapi i livet. 

Vi har ju toppar och dalar i livet, var skulle du säga att du befinner dig just nu? 

Carolina Gynning blir tyst och svarar sen: 

– Jag har precis lämnat en relation av privata skäl och Viktor kommer alltid ha en stor del av mitt hjärta och vi har haft ett fantastiskt liv tillsammans. 

Ska fokusera på sig själv och döttrarna

Entreprenören och kungavännen Viktor Philipson blev tillsammans för över ett år sedan och förra veckan stod det klart att kärlekssagan har nått sitt slut. 

Gynning berättar att det inte är någonting speciellt som har hänt, de är fortfarande bra vänner, utan att den senaste tiden har varit svår. 

– Jag måste fokusera på mina döttrar och mig själv just nu. Separationer är alltid sorgliga och privata. Så det är där jag befinner mig just nu. 

Konstnären säger att det valde att gå skilda vägar för någon vecka sen men att uppbrottet var fredligt – däremot har det inte varit helt lätt. 

– Det klart att man är ledsen, säger hon. 

Dörren till en återförening håller hon dock lite på glänt. 

– Man vet inte vad som händer i framtiden. Vi kanske hittar tillbaka till varandra. När tiderna lugnar ner sig lite. Det får vi se, säger Gynning. 

Springer för klara av stressen

Räddningen mitt i allt det tuffa för Carolina Gynning är träningen. Hon löptränar ofta och kör tre styrkepass i veckan. 

– Det är det som gör att jag klarar av stressen, säger hon. 

Faktum är att Gynning hade planer på att starta ett nytt bolag, med inriktning på träning, men coronaviruset satte stopp för de planerna, i alla fall just nu. 

Hur mår du i dag? 

– Jag har mina barn varannan vecka och jag har sommaren framför mig och min familj kommer hit, säger Carolina Gynning. 

Hon väljer alltså att blicka framåt. Gynning har precis fått veta att hon förmodligen kan åka till sitt älskade Ibiza i början på juli och så planerar hon att spendera mycket tid i Carina Bergs, 42, drömkåk i skärgården. I juli tänker hon vara ledig. 

Så firade Carolina Gynning midsommar

”Min mamma och min brorsa, hans fru och deras barn, alla kommer till mig på torsdagen och sen dukar vi upp här i trädgården och gör mysigt. Vi bor på en liten ö på Ekerö, så de har ett jättestort midsommarfirande lite längre bort och där finns barnen alla kompisar. Så det kommer bli ett riktigt traditionellt midsommarfirande”. 


Att ha varit borta från hemmet i Ibiza under en längre tid har inte varit lätt för Gynning. 

– Nej det har varit hemskt. Jag är en sån energiperson och jobbar mycket och har sånt fokus och då är det så himla svårt att inte ha ett avbrott. Nu hade jag säkert varit på Ibiza kanske 5 gånger. Och nu är det ingenting så det klart att jag tappar energi när man bara har en massa bekymmer runt sig. 

Dessutom har hon dragit i gång en renovering för hemmet i Ibiza – vilket inte riktigt gick som det skulle. 

– Nej det var värsta katastrofen, för det började jag med i början av Corona och nu har det helt stannat upp men jag får bara hoppas att allt är klart när jag kommer ner. 

https://www.instagram.com/p/CAH0i-Dgb_b/?utm_source=ig_web_copy_link

Hon längtar efter att hänga med sina konstnärskompisar, gå på marknader och få bejaka sin spirituella sida ännu mer. 

– Det har blivit så mycket nu med ceremonier och shamaner, det är häftigt att hålla på med sånt. 

”Jag följer tecken överallt”

Carolina Gynning berättar att det spirituella intresset kommer från hennes mamma Agneta Gynning, 68, som också är konstnär. Innan Agneta Gynning arbetade heltid med konsten jobbade hon med böcker involverade mediala personer.  

– VI hade alltid mycket medium hemma när vi hade middagar, jag kunde ju också känna att det fanns en annan sida. Jag växte upp med att det var normalt att ha i livet. Jag kom in på det spåret när jag var väldigt ung och sen har det bara fortsatt. 

Har du någon gång varit med om något riktigt spirituellt? 

– Ja massor med gånger, jag tycker att jag hela tiden är det. Det händer grejer hela tiden, jag ser olika tecken och sen så vet jag vilket håll jag ska gå i i livet. Det är helt sjukt, det är svårt för människor som inte förstår, de kan tycka att det låter flummigt men jag följer tecken överallt. 

Vad kan det vara för tecken? 

– Det är mycket fjärilar som är mitt tecken och sen har jag olika sifferkombinationer. Om du kollar efter din favoritsiffra och du ser den mycket så är det positivt. 

Hur vill du att ditt liv ska se ut om tio år? 

– Jag hoppas bara att mina barn är friska, att vi får den där gården och att jag de får ha sina hästar, att de blir duktiga på att rida, att jag kan få dem att bygga det här intresset för hästar som jag tycker att det är så himla bra att fokusera sin tid i stallet och vara med djur, säger hon och fortsätter:  

– Det är det finaste jag kan ge till mina barn. 

– Jag lever vidare, jag driver mina bolag, jag åker fram och tillbaka till Ibiza. Så hoppas man att man får vara en frisk person. Det är det viktigaste. 


Fyra snabba om midsommar

Sill eller ägghalvor

”Jag älskar ägg, jag är beroende av ägg”.

Vin, snaps eller vatten

”Jag är inne i en renlevnadsfas just nu”. 

Kasta stöveln eller pennan i glaset 

”Den är rolig tycker jag”. 

Fira med vänner eller familj

”Med familj blir det denna midsommar. Känns härligt att vara med familjen på högtider”. 

https://www.instagram.com/p/B_wcWttnSZI/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.