Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gynnings hälsoångest – mitt under gravidkampen

Carolina Gynning pratar om kärleken och sin barnlängtan.
Carolina Gynning har passerat 40-årsstrecket.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
I våras visade Gynning upp sin nye pojkvän, Viktor Philipson.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Carolina Gynning är förälskad i sju år yngre Viktor Philipson – nu vill paret ha ett kärleksbarn. 

Men Carolina Gynning är orolig att hennes ålder försvårar möjligheterna att bli gravid och lider av överdriven oro över att göra fel som kan leda till missfall.

– Hela barnagörandet tycker jag är en stress, säger hon i podcasten ”Gynning och Berg hittar sig själva”.

I våras kom Viktor Philipson, 33, in i Carolina Gynnings, 40, liv och paret blev stormförälskade. Carolina Gynning har två döttrar sedan en tidigare relation, medan pojkvännen inte har några egna barn.

Nu har paret tankar på att utöka familjen med ett gemensamt barn. I podcasten ”Gynning och Berg hittar sig själva” delar Carolina Gynning med sig av sina känslor över att kanske bli mamma igen. Hon har passerat 40 år, och menar att det ligger henne i fatet.

– Hela barnagörandet tycker jag är en stress, säger hon.

Carolina Gynnings oro – rädd att träna för hårt

Programledaren och entreprenören berättar att hon är en träningsmänniska som mår som bäst när hon tränar sex pass i veckan. Men nu går hon och bekymrar sig över att träningen ska försvåra möjligheten att bli gravid.

– Fram till ägglossning tränar jag som en dåre. Sen när ägglossning är, och jag försöker injicera sperma i ägget, så kör jag samlag för att förhoppningsvis befrukta det där lilla ägget. Jag tror varje gång att nu sitter det, men fan aldrig, säger hon och fortsätter:

– Varje gång jag ska lyfta tungt med röven så tänker jag att det kanske inte är bra att jag tar i så mycket, nu kanske jag pruttar ut det här ägget bara för att jag tar i på gymmet. Det blir två veckor med träning där jag känner mig stark och snygg, och två veckor där jag måste akta mig. 

Carina Berg, 41, som väntar barn med maken Erik Berg, 30, har berättat om att deras föräldraresa tagit två år och varit kantad av motgångar. Hon kan relatera till Carolina Gynnings oro.

– Vi blev gravida hela tiden, och sedan blev det missfall och jag tänkte att det var mitt fel att jag hade gjort någonting, säger Carina Berg.

Expressen har sökt Carolina Gynning.