Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gynnings beslut efter hoten – anlitade vakter

Carolina Gynning om framtiden
Carolina Gynning skulle hålla vernissage tillsammans med sin mamma – när hon plötsligt fick veta att radikala pälsmotståndare skulle förstöra hennes utställning.Foto: Stella Pictures
I sin podcast ”Gynning och Berg hittar sig själva” berättar profilen om hoten från veganer, som fick henne att tvingas ringa polisen.Foto: EXPRESSEN

Carolina Gynning skulle hålla vernissage tillsammans med sin mamma – när hon plötsligt fick veta att radikala pälsmotståndare skulle förstöra hennes utställning.

I sin podcast ”Gynning och Berg hittar sig själva” berättar profilen om hoten från veganer, som fick henne att tvingas ringa polisen. 

– Jag äter kött, det är inget fel med det, det är absolut inte olagligt, och jag kommer alltid göra det, säger Carolina Gynning i podcasten.

Carolina Gynning, 41, och hennes mamma hade planerat en liten utställning på Ekerö, där Gynning bor, med sina konstverk.

Men samma dag som utställningen skulle hållas får Gynning ett jobbigt besked av en av sina anställda – medlemmar i en Facebook-grupp för djurrättsaktivister har bestämt sig för att förstöra hennes vernissage.

– Då är det tydligen en tjej som skriver så här: ”Är det någon här som tycker att en disruption på detta event är en bra idé? Carolina Gynning bär extremt mycket päls, promotar djurindustrin och ska nu även ta jägarexamen”, läser Carolina Gynning i podcasten.

Carina Bergs försvar efter kritiken

Carina Berg, som är Gynnings podcast-partner, konstaterar att kritiken mot hennes vän är missriktad.

– Vad jag vet så bär du inte annat än fejkpäls, och du promotar inte djurindustrin. Du äter dock kött och ska ta jägarexamen. Men det är ungefär det, säger Carina Berg, och Gynning fyller i:

– För några år sedan bar jag absolut päls, det är kanske 4-5 år sedan. Och var så dum och visste inte hur illa de behandlade djuren. Men efter att man har fått se de här hemska filmerna, hur djur behandlas, så vill man ju inte ha päls. Däremot så har jag väldigt mycket fejkpäls.

Carolina Gynning läser upp hur tjejen i Facebook-gruppen hejas på av andra, som tycker att Gynning som offentlig person får ”tugga i sig” kritik.

Gynning: ”Fick panik”

När hon får veta om aktivisternas planer blir profilen rädd för sina barns säkerhet – och gjorde allt för att hålla säkerheten hög.

– Jag fick panik, för att mina barn skulle vara där, och mycket andra barn. Och jag hade gäster som kommer, det blir en jättekonstig grej. Jag mådde mycket dåligt den dagen, säger hon och fortsätter:

–Jag berättade det här för alla stora starka killar och tjejer jag kunde hitta på Ekerö, så de kom dit. Och jag ringde polisen och sa att jag är hotad, så de kom, säger Gynning, som också tog in flera Securitas-vakter.

För att markera att hon visste om den planerade aktionen valde Carolina Gynning också att börja följa en av personerna på Instagram. Ett smart drag – för ingen oinbjuden dök upp på utställningen.

– Antagligen så fattade hon att jag hade fått information, och det dök aldrig upp någon. Till många av de här kraftkarlarnas besvikelse, säger Carolina Gynning i ”Gynning och Berg hittar sig själva”.

Expressen har sökt Carolina Gynning för en kommentar.

Tv-profilen mitt under Elle-galan: ”Vill du slå?

Tv-profilen mitt under Elle-galan: