Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gynning riskerar livsverket – permitterar sin personal

Carlina Gynning riskerar livsverket, permitterar sin personal.
Carolina Gynnings företag hotas av rådande coronakris. Nu funderar hon på att sadla om.Foto: Eero Hannukainen/TT / ©Eero Hannukainen
Carolina Gynning har tvingats permittera 7 av 10 anställda.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Coronakrisen sätter Carolina Gynnings och Carina Bergs tillvaro i gungning, en oro de berättar om i sin podcast.

Tv-produktioner svävar i ovisshet – samtidigt som Gynning tvingas permittera 70 procent av sin personal för att företaget ska ha en chans att överleva.

”Det bara måste finnas ett ljus i allt mörker”, skriver Carolina Gynning i ett sms.

Vännerna Carina Berg, 42, och Carolina Gynning, 41, berättar i senaste avsnittet av sin gemensamma podcast ”Gynning & Berg – Hittar sig själva” hur coronakrisen påverkar dem.

Duon försöker hålla humöret upp samtidigt som allvaret konstant sipprar in i samtalet. De poängterar att andra sitter i mycket värre sits än de själva, men är ändå personligt påverkade.

– Jag får panik, konstaterar Carolina Gynning i podcasten och förklarar vidare:

– Jag har så mycket problem att ta mig igenom med företaget, så jag får panik. Nu har vi suttit här och skojat – för jag känner att man måste ju skoja för annars tar man livet av sig i sådana här tider. 

Ekonomiskt slår effekterna av pandemin hårt på Carolina Gynnings företag Gynning Design. 

”Jag korttidspermitterar 7 av 10 för att vi ska kunna ta oss igenom den här tuffa tiden. För det bara måste vi göra. Jag och mina anställda har kämpat många år för att bygga ett fint och välmående bolag och vi ska stå starka tillsammans igenom krisen,” skriver Carolina Gynning i ett sms till Expressen och fortsätter:

”Det bara måste finnas ett ljus i allt mörker.”

Gynnings plan – för att överleva krisen

Även Carina Berg påverkas arbetsmässigt av coronakrisen. Flera av hennes planerade Kanal 5-produktioner tvingas nu att ändra upplägg.

Bland annat ”Bergs drömkåk” men eventuellt även ”Vem kan slå Anja & Foppa?”.

– Det här får jättestora sår i ekonomin i alla företag, även det jag är anställd av så klart, fast kanske inte just nu. Vissa påverkas ju i dag och vissa ser effekterna längre fram, säger Carina Berg i podcasten.

Precis som många andra företagare drabbas Carina Berg och Carolina Gynning av coronapandemins effekter.Foto: EMILY DAHL/SPOTIFY / Pressbild Spotify

Carolina Gynning funderar på att sadla om för att klara sig ekonomiskt ur coronakrisen. I podcasten ställer hon frågan till lyssnarna vad hon ska göra om Gynning Design ”går åt helvete” – varpå duon kommer på att det är läge att satsa på hennes vinmärke.

– Där har vi det, säger Gynning i podcasten och fortsätter:

– Jag måste ringa direkt och ha ett styrelsemöte med de där männen. Nu rider jag på vågen. Mer sprit bara.

Även på ett personligt plan berättar Carolina Gynning att krisen påverkar henne starkt. Hon försöker därför att hålla både kropp och själ i schack med bland annat yoga.

”Jag är extremt känslig över energier och allas oro får mig ur balans. Jag försöker göra kundaliniyoga och andas mig igenom stressen. Hoppas ändå att vi efter sommaren har återfått våra vanliga liv”, skriver hon.

Carina Berg: ”Väldigt mycket saker jag inte kan säga”:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.