Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gynning ger sig in i hen-debatten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Carolina Gynning diskuterar ordet hen i "Hübinette" på tisdagskvällen.
Foto: STELLA PICTURES

Gravida Carolina Gynning är gäst i tisdagens avsnitt av SVT:s "Hübinette". I programmet berättar hon om vad hon anser om det könsneutrala uttrycket "hen".

- Att kalla sitt barn för hen är bara absurt, säger hon till Hübinette, enligt SVT.

Carolina Gynning bloggar flitigt om sin graviditet och har på sin blogg delat med sig av sina tankar inför sitt kommande föräldraskap. Men när hon uttryckte en önskan om att inreda sin blivande dotters rum i rosa för en tid sedan överöstes hon av ilskna kommentarer från läsarna. I ett inlägg döpt till "Genusperspektiv - in my asshole" röt hon ifrån och berättade att hon ledsnat på alla kommentarer om att rosa inte är en acceptabel färg i flickrum.

"Jag trodde att det viktiga när man var liten var ett kärleksfullt och välkomnade hem, inte ett där KÖNSNEUTRAL ska stämplas i pannan på mitt nyfödda barn", skrev hon bland annat.

"Ordet hen är hemskt"

När den frispråkiga skånskan gästar tisdagens "Hübinette" i SVT kommer just genusfrågan på tal och Carolina berättar vad hon tycker om hen-debatten.

- Jag tycker ordet hen är hemskt. Att kalla sitt barn för hen är bara absurt. Vad är det för fel på att vara flicka, eller kvinna, säger hon, enligt SVT.

I programmet avhandlas även hela Carolinas livsresa - från modellandet och "Big brother" till den nuvarande graviditeten.

Programledare Karin Hübinette skriver följande om sin gäst på Twitter:

"Många kommer få en helt ny bild av Carolina Gynning i kväll, jag fick det garanterat!"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.