Gynning fick missfall innan inspelningen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Carolina Gynning berättar om den tuffa situationen: "Det bar bra för filmen, för jag var sårbar och det var min rollkaraktär också."
Foto: YLWA YNGVESSON/NORDISK FILM

Två dagar innan inspelningarna av "Blondie" började fick Carolina Gynning ett missfall.

Sedan gjorde hon debut och imponerade på sina skådespelarkollegor.

- Det var bra för filmen för jag var sårbar, säger hon.

Det är en nervös Carolina Gynning, 34, som sammanstrålar med Helena af Sandeberg, 41, eftermiddagen innan premiären av "Blondie". Hon slog igenom i "Big brother", blev tv-programledare, sedan konstnär och författare. Nu har hon tagit klivet till filmduken.

Regissören Jesper Ganslandt såg "star quality" i Carolina Gynning långt innan han kände henne. När manuset till filmen "Blondie" växte fram, tog han kontakt.

- Hon kom direkt från "Förkväll" och provfilmade och det blev några bra scener direkt, säger han.

Att spela mot etablerade skådespelare, gjorde Gynning osäker.

- Innan jag kom till inspelningarna var jag nervös för att jag inte skulle kunna prestera. Men sedan funkade det så bra, så det var bara att köra, säger hon.

Fann styrkan

När inspelningarna började förra sommaren, befann sig Carolina Gynning dessutom i en svår situation privat.

- Det sorgliga var att jag precis hade fått missfall. Två dagar innan inspelningarna hade jag skrapat bort det. Det var inte kul, säger hon.

Trots det fann hon styrkan att genomföra inspelningen.

- Det var bra för filmen för jag var sårbar och det var min rollkaraktär också. Men det var skitjobbigt. Man hade väldigt stora förväntningar, och så krossades allting. Men sedan blev jag gravid väldigt snabbt efter, säger hon.

Just nu är Carolina mammaledig med lilla dottern Alicia.

- Det går så bra. Hon följer med mig överallt och är så himla snäll, säger hon.

FAKTA

Namn: Carolina Gynning. Ålder: 34. Yrke: Modell, konstnär, programledare, skådespelare, författare. Familj: Sambon Alexander Lydecker, Alicia, 5 månader. Bor: Stockholm. Aktuell: I "Blondie" som har premiär på fredag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.