Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gynning avslöjar – därför ska hon dricka sin mens

I podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva” berättar Carolina Gynning om tantrakursen. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Carolina Gynning och Carina Berg har tidigare arbetat tillsammans och har nu startat podcast ihop. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Carolina Gynning förklarar varför hon ska dricka sitt eget mensblod.

I podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva” berättar hon om sin upplevelse på tantrakursen.

– Jag kan väl dricka lite mens det är väl inte så farligt, säger Carolina Gynning i podcasten.

Tidigare i veckan kom första avsnittet av podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva” med Carolina Gynning och Carina Berg.

Carolina Gynning berättar i podcasten att hon är en person som vill testa sig fram i livet och har därför gått på en tantrakurs. Hon förklarar att hon gått dit med sexiga underkläder i tron att det skulle handla om sex, men blivit besviken när det i själva verket var en timmes prat om mens. 

 

 

Dricka mensen

Hon fortsätter dock med att berätta att hon på kursen lärde sig en hel del om den så kallade lingonveckan. Bland annat att man inte ska äta choklad och dricka vin under mensen, utan att man i stället ska dricka just mensen.

– Man ska använda en sån här ”mooncup”, det är det nya att du ska ju inte ha tampong för det är dåligt för dig. Och i den ska du då samla den första mensen och så ska du dricka den, säger Carolina Gynning i podcasten.

Kollegan Carina Berg frågar hur det är tänkt att man ska lyckas fånga upp den första mensen, den kommer ju oftast i trosan, skämtar hon i podcasten.

– Man får ta andra mensen då, andra skvätten, säger Carolina Gynning och skrattar.

 

Mala ner i smoothie

Hon förklarar i podcasten att hon inte ännu testat att dricka sin mens men att hon tänker att hon ska mala ner den i en smoothie.

Carina Berg berättar i podcasten att hon tidigare träffat en kvinna som drack sin mens ren, som en shot, men Carolina säger att hon håller sig till att i så fall ha mensblodet i en smoothie.

Det finns dock inga bevis för att det ska vara nyttigt att dricka mensblod, menar Lena Marions som är docent i gynekologi.

”Finns absolut ingenting som talar för att det skulle vara nyttigt att dricka mensblod”, skriver Lena Marions i ett mejl till Expressen.

Expressen har sökt Carolina Gynning som inte vill uttala sig mer.