Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gyllene tiders succé – tar farväl av fansen

Gyllene Tiders avskedsturné i sommar har redan gjort succé – och biljetterna till flera av konserterna är redan slutsålda.Foto: SANNA DOLCK / KVP
I ett pressmeddelande meddelar Live Nation att konserten i Stockholm har fått flyttas från Sjöhistoriska till Stockholms stadion.Foto: SANNA DOLCK / KVP
I samband med avskedsturnén 2019 släpper Gyllene Tider även ett nytt album som spelas in i Frankrike.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Gyllene Tiders avskedsturné i sommar har redan gjort succé – och biljetterna till flera av konserterna är redan slutsålda.

På mindre än tre dagar sålde bandet över 100 000 biljetter och har fått flytta sin spelning från Sjöhistoriska till Stockholms stadion, meddelar Live Nation i ett pressmeddelande.

Gyllene tider tar farväl av fansen i sommar – och flera av stoppen på avskedsturnén har redan sålt slut. På mindre än tre dagar har bandet sålt över 100 000 biljetter.

I ett pressmeddelande meddelar Live Nation att konserten i Stockholm har fått flyttas från Sjöhistoriska till Stockholms stadion.

Tidigare fick även konserten i Göteborg skulle hållas på Ullevi i stället för Slottsskogsvallen.

Under sin resa i Sverige gör avskedsturnén 18 stopp med premiär i Halmstad den 4 juli.  

Turnéplan:

4 juli Halmstad, Brottet Utsåld!

5 juli Halmstad, Brottet Utsåld!

6 juli Malmö, Mölleplatsen Utsåld!

10 juli Helsingborg, Sofiero Slott Utsåld!

12 juli Skövde, Boulognerskogen 

13 juli Linköping, Stångebrofältet

15 juli Uppsala, Botaniska Trädgården

17 juli Lysekil, Pinneviken

19 juli Ronneby, Brunnsparken

20 juli Kalmar, Fredriksskans

24 juli Piteå, Pite Havsbad

26 juli Rättvik, Dalhalla Utsåld!

27 juli Stockholm, Stockholms Stadion FLYTTAD!

31 juli Karlstad, Mariebergsskogen

2 augusti Eskilstuna, Sundbyholms Slott

3 augusti Göteborg, Ullevi Flyttad!

8 augusti Trondheim (NO), Sverresborg Museum

9 augusti Fredrikstad (NO), Bjølstadjordet Flyttad!

Per Gessle: ”40 år är en lång tid”

Turnén blir den sista för gruppen som sedan de upplöstes 1985 har återförenats flera gånger och gett sig ut på vägarna för att spela för fansen. 1996 reste de runt med turnén ”Återtåget”. 2004 fyllde Gyllene Tider 25 år, något som de firade med en ny turné och även 2013 var bandet tillbaka med skivan ”Dags att tänka på refrängen” och meddelade att de skulle återförenas ytterligare en gång på scenen för en turné följande sommar.

I samband med avskedsturnén 2019 släpper Gyllene Tider även ett nytt album som spelas in i Frankrike.

– 40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband. Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring, har Per Gessle berättat i ett pressmeddelande i samband med att avskedsturnén offentliggjordes.

.