Gyllene Tiders nya besked – flyttar Göteborgskonserten

Gyllene Tider ger sig ut på avskedsturné 2019.

Nu meddelar bandet att de flyttar Göteborgskonserten till Nya Ullevi, uppger GP. Anledningen är den biljettsuccé som noterats, och att Slottskogsvallen är för litet.

”Vi är helt förstummade och överväldigade av intresset” säger Gyllene Tider i ett pressmeddelande.

Popbandet Gyllene Tider tackar för sina 40 år i branschen i sommar med en stor avskedsturné.

Efter att beskedet kom förra veckan har intresset varit stort. På bara ett dygn sålde bandet över 100 000 biljetter till avskedsturnén.

Nu meddelar bandet att publikintresset varit så pass stort att de flyttar konserten i Göteborg, som skulle ägt rum på Slottsskogsvallen, till Ullevi – vilket GP var först med att rapportera.

”Vi är helt förstummade och överväldigade av intresset till våra konserter i sommar. Så det är med stolthet vi, än en gång, inser att vi behöver flytta upp vår spelning i rikets näst största stad till majestätiska Ullevi. Det är tredje gången detta händer för oss och vi hoppas förstås på ännu ett jättekalas mitt i Göteborg och mitt i den svenska sommaren. Vi syns!”, säger Gyllene Tider i ett pressutskick.

Per Gessle om Gyllene Tider: ”lyckligt lottad”

Det folkkära popbandets avskedsturné inleds i Halmstad den 4 juli – och därefter betar Per Gessle tillsammans med bandmedlemmarna Micke Andersson, Mats Persson, Anders Herrlin och Göran Fritzon av sjutton konserter i Sverige och Norge.I samband med att avskedsturnén bekräftades i slutet på januari uttalade sig frontfiguren Per Gessle om vad bandet betytt för honom.

”40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband,” säger Per Gessle i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring.”

Under fyra decennier har Gyllene Tider sålt fyra miljoner skivor – och skrivit in sig i den svenska pophistorien med hits som ”När vi två blir en” och ”Sommartider”.

I samma veva som Gyllene Tider säger farväl till fansen passar bandet på att släppa en sista platta som spelas in i Frankrike. Albumet blir bandets sjunde studioalbum.

”Det är första gången vi åker utomlands och spelar in, så det ska bli otroligt kul. Per har spelat in ganska enkla demos för att lämna alla dörrar öppna för bandet att arrangera låtarna tillsammans.” säger Mats ”MP” Persson i ett pressmeddelande.


Här spelar Gyllene Tider sommaren 2019

4 juli Halmstad, Brottet

5 juli Halmstad, Brottet

6 juli Malmö, Mölleplatsen

10 juli Helsingborg, Sofiero Slott

12 juli Skövde, Boulognerskogen

13 juli Linköping, Stångebrofältet

15 juli Uppsala, Botaniska Trädgården

17 juli Lysekil, Pinneviken

19 juli Ronneby, Brunnsparken

20 juli Kalmar, Fredriksskans

24 juli Piteå, Pite Havsbad

26 juli Rättvik, Dalhalla

27 juli Stockholm, Sjöhistoriska

31 juli Karlstad, Mariebergsskogen

2 augusti Eskilstuna, Sundbyholms Slott

3 augusti Göteborg, Ullevi

8 augusti Trondheim (NO), Sverresborg Museum

9 augusti Fredrikstad (NO), Dampskipsbrygga

Gyllene Tiders samtliga album

Gyllene Tider

1980 slog Gyllene Tider igenom när de släppte sitt debutalbum med samma namn och innehåll hitlåtar som ”Billy”, ”Flickorna på TV2” och ”Ska vi älska, så ska vi älska till Buddy Holly”. 


Moderna Tider

Drygt ett år efter debuten kom uppföljningen ”Moderna Tider”. Singeln ”När vi två blir en” innebar höga förväntningar på albumet som förhandsbeställdes i cirka 140 000 exemplar. 


Puls

Bandet fortsatte producera album på löpande band och i augusti 1983 släpptes ”Puls” med kanske bandets största hitlåt någonsin: ”Sommartider”.


The Heartland Café

1984 släppte Gyllene Tider sitt enda engelskspråkiga album – för att därefter splittras och gå skilda vägar. 


Parkliv!

Gyllene Tider skulle komma att släppa flera live-album, varav ”Parkliv!” blev det första. Albumet spelades in på Folkets park i Mjölby och i skånska Vägasked sommaren 1981.


Gyllene Tider EP

Mer än tio år senare återvände bandmedlemmarna till dit allt en gång började – och 1996 släpptes EP:n ”Gyllene Tider” med anledning av deras återföreningsturné samma år. 


Återtåget Live!

1997 var det dags för bandets andra livealbum som hämtades från återföreningsturnén, inspelat från Trädgårdsföreningen i Göteborg i augusti 1996. 


Konstpaus

Med några nya låtar släppte Gyllene Tider ett samlingsalbum sommaren 2000 under namnet ”Konstpaus - samtliga inspelningar från 90-talet och lite till”. 


Finn 5 fel!

2004 släpptes nytt album med rykande färska låtar. Gyllene Tider belönades då med en Rockbjörn för ”Årets svenska skiva”. 


GT25 Live!

Samma år, 2004, utgavs bandets tredje livealbum som spelades in under deras jubileumsturné. 


Dags att tänka på refrängen

Gyllene Tider avslutade för den gången med flaggan i topp efter att albumet seglat upp till förstaplats på albumlistan i Sverige. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.