Gyllene Tider tar farväl – beslutet att splittras: Ingen ska hinna dö

”Det är ganska många låtar som vi måste spela, man vill ju inte att det ska bli lynchstämning i publiken. Vissa artister har ju haft kanske två hits i sin karriär, men vi har kanske 19 låtar som vi måste spela”, säger Anders Herrlin inför Gyllene Tiders turnépremiär.
Foto: Anders Roos
Göran Fritzon, Anders Herrlin, Micke ”Syd” Andersson, Mats ”MP” Persson och Per Gessle tar farväl av Gyllene Tider i sommar. ”Det är lite sorgligt att vi har blivit så gamla att det är dags att dra sig tillbaka men å andra sidan – Gyllenes stora uppbrott skedde ju för så länge sedan. Det var 1985. Sedan dess har vi ju inte riktigt funnits utan det har varit projektbaserat hela vägen”, säger Per Gessle.
Foto: Anders Roos

Premium: Gyllene Tider lade av 1985 – först därefter blev de Sveriges största band.

När de i sommar tar farväl av publiken ännu en gång är det för gott.

I en stor intervju berättar Per Gessle, Micke ”Syd” Andersson, Anders Herrlin, Mats ”MP” Persson och Göran Fritzon öppenhjärtigt om bandets märkliga resa, pengabråken efter succéturnén 2004 och att de väljer att sluta nu för att ingen medlem ska hinna dö.

– Ingen i bandet vill ju spela i Gyllene Tider om inte alla fem är där, säger Per Gessle.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Janne Andersson tjänar tre gånger mer än Gerhardsson

Premium: Gerhardsson långt efter Andersson

Sarah Sjöström köpte villa på Lidingö för 22,5 miljoner kronor

Premium: Sarah Sjöströms pengaregn och framtidsplaner • Agenten: ”Sveriges främsta genom tiderna”

Börspsykologen: Tänk så här när aktierna rasar

Premium: Misstagen du ska undvika • ”Kan vara skadligt”