Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gyllene Tider tar farväl – beslutet att splittras: Ingen ska hinna dö

”Det är ganska många låtar som vi måste spela, man vill ju inte att det ska bli lynchstämning i publiken. Vissa artister har ju haft kanske två hits i sin karriär, men vi har kanske 19 låtar som vi måste spela”, säger Anders Herrlin inför Gyllene Tiders turnépremiär.Foto: Anders Roos
Göran Fritzon, Anders Herrlin, Micke ”Syd” Andersson, Mats ”MP” Persson och Per Gessle tar farväl av Gyllene Tider i sommar. ”Det är lite sorgligt att vi har blivit så gamla att det är dags att dra sig tillbaka men å andra sidan – Gyllenes stora uppbrott skedde ju för så länge sedan. Det var 1985. Sedan dess har vi ju inte riktigt funnits utan det har varit projektbaserat hela vägen”, säger Per Gessle. Foto: Anders Roos

Gyllene Tider lade av 1985 – först därefter blev de Sveriges största band.

När de i sommar tar farväl av publiken ännu en gång är det för gott.

I en stor intervju berättar Per Gessle, Micke ”Syd” Andersson, Anders Herrlin, Mats ”MP” Persson och Göran Fritzon öppenhjärtigt om bandets märkliga resa, pengabråken efter succéturnén 2004 och att de väljer att sluta nu för att ingen medlem ska hinna dö.

– Ingen i bandet vill ju spela i Gyllene Tider om inte alla fem är där, säger Per Gessle.

Expressen premium

Starta Premium direkt– första månaden är gratis

Premium är en digital prenumeration. Läs utan kostnad i en månad, därefter 69 kr/mån. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online när du vill.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.