Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gyllene Tider mot första turnén på nio år

Sugen på turné. Per Gessle och Gyllene Tider är aktuella för konsert på Ullevi nästa år. Foto: Erik Mårtensson / Scanpix

Gyllene Tider ger sig ut på sommarturné.

Enligt uppgift till Expressen är planeringen i gång - bland annat med en konsert på Ullevi nästa sommar.

- De diskuterar med olika städer just nu, säger en väl insatt källa till Expressen.

Senast Gyllene Tider turnerade land och rike runt var 2004, då de fyllde 25 år. Turnén blev den största i Sverige. Enligt flera av varandra oberoende källor planerar de nu en ny sommarturné. Denna gång dock i något mindre skala.

- De sitter ner och diskuterar med olika städer nu. De kommer nog att köra snäppet mindre än sist, fast ändå på platser där de kan ta en hyfsat stor publik, säger en väl insatt källa till Expressen.

I Göteborg satsar man dock stort.

Under turnén 2004 var Göteborgspelningen först förlagt till Slottsskogsvallen, men fick flytta till Ullevi på grund av det stora publikintresset.

Ullevi kan få besök av Gyllene tider nästa år. Foto: Foto: Stefan Söderström Den här gången tar Per Gessle och bandet det säkra före det osäkra. Enligt uppgift ska Ullevi i princip redan vara uppbokat.

Gessle avslöjade i somras att han är sugen på att återförena Gyllene Tider, och att det kan bli både ett nytt album och en turné - redan nästa år.

- För några år sedan började vi diskutera en återförening men då rann det ut i sanden. Nu är jag sugen på att skriva på svenska, bästa forum för en samling nya, svenska låtar är Gyllene Tider, berättade han för Expressen.

"Inget är bekräftat"

Nu ser det alltså ut att bli verklighet.

Per Gessles talesperson Marie Dimberg vill dock inte bekräfta planerna. Hon säger så här om en turné:

- Det är inget som är bekräftat och några spelställen är definitivt inte bekräftade.

"Snackat hit och dit"

Gyllene Tiders organist Göran Fritzon säger till Expressen:

- Vi har väl snackat lite hit och dit men vi väntar väl till Roxette är hemma. Inget är klart ännu.

Andra bandmedlemmar säger i princip samma sak.

- Det är inget som är klart. Vi har pratat om det och jag vet inte vad som händer, säger basisten Anders Herrlin.

Om en spelning på Ullevi säger han:

- Det låter ju trevligt om det är så men jag vet faktiskt inget om det.

"Känner inte till planerna"

Konsertarrangören Live Nations presschef Kristofer Åkesson skriver i ett sms till Expressen att han inte känner till något om Gyllene Tiders planer. Expressen har sökt Ullevichefen Jonas Georgsson för en kommentar.

Gyllene Tiders framgångar och succéer

1977

Bandet bildades som Grape Rock i Halmstad och bytte senare namn till Gyllene Tider. Sedan 1979 har bandet bestått av Per Gessle, Mats Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke "Syd" Andersson.

 

1980

Gyllene Tider fick sitt stora genombrott tack vare hitsingeln "Flickorna på TV2" och debutalbumet toppade de svenska försäljningslistorna.

 

1984

Bandet inledde en utlandslansering som 1984 resulterade i det engelskspråkiga albumet "Heartland Cafe". Satsningen föll dock inte väl ut och under 1985 upplöstes Gyllene Tider. Gessle satsade vidare i utlandet med Roxette - det gick, som bekant, betydligt bättre.

 

1995

Gyllene Tider har återförenats ett flertal gånger. Först under 1989 men först vid återföreningen 1995 tog det ordenlig fart.

 

1996

Man följde upp framgångarna med succéturnén "Återtåget '96!" samt en ep som bland annat innehöll hiten "Gå å fiska".

 

2004

Ingenting slår dock framgångarna från 2004. För att fira bandets 25-årsdag släppte man nya albumet "Finn 5 fel" för att ge sig ut på turnén "GT25", som sågs av nära en halv miljon människor, nytt svenskt turnérekord.

 

2004

Gyllene Tiders konsert på Ullevi den 7 augusti 2004 sågs av 58 977 personer vilket placerar den i topp på listan över arenans största publiksuccéer - bara världsartister som Bruce Springsteen, Madonna, David Bowie och U2 har haft större publik.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!