Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gyllene Tider avslutar på hemmaplan – draget efter Gessles svåra bakslag

Gyllene Tider vid ”Bio Reflex” i Getinge utanför Halmstad.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Per Gessle.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bandet meddelade att man kommer återvända till Halmstad för en sista spelning den 10 augusti.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Per Gessle vid en av spelningarna på avskedsturnén.
Foto: PJ LEO / STELLA PICTURES

Gyllene Tider tvingades ställa in förra veckans konserter i Ronneby och Kalmar, på grund av att frontmannen Per Gessle hade blivit sjuk.

Men nu är sångaren tillbaka på banan, och under tisdagen meddelade bandet att man tänker hålla sin sista konsert på hemmaplan – i Halmstad.

– Det är ju ett beslut som vi tagit sista veckan egentligen. Turnén har blivit otroligt mycket mer framgångsrik än vad vi vågat hoppas på, säger Per Gessle i en intervju med Expressen.

Gyllene Tider tvingades ställa in förra veckans spelningar i Ronneby och Kalmar – efter att frontmannen Per Gessle hade blivit akut sjuk.

Den populära sångaren hade drabbats av influensa och hög feber, vilket innebar att han inte kunde genomföra konserterna.

Bandet meddelade också att det är blott tredje gången under Per Gessles 40 år långa karriär som han tvingas ställa in konserter.

Men nu är sångaren tillbaka på banan, och under tisdagen kom man med en glädjande nyhet: Avskedsturnén kommer få sin avslutning på hemmaplan – i Halmstad.

– Det är en sådan grej som varit på tal, men när Per blev sjuk så började vi snacka om det igen – och då kom vi fram till att det skulle vara lämpligt att säcken knöts ihop här. Det blir som ett tack till staden som har funnits där, säger Micke ”Syd” Andersson.

Tror du att det kommer kännas konstigt när det väl blir dags för den sista konserten?

– Det kommer det säkert att göra. Vi har aldrig sagt att det ska bli en sista turné – förrän nu. Men det känns som att vi slutar på topp, och det kommer jag bära med mig. Och låtarna kommer ju inte sluta spelas bara för att vi lägger av, säger Micke ”Syd” Andersson.

Gessle om förkylningen: ”Otroligt tråkigt”

Tidigare stod det klart att den sista spelningen skulle hållas i Fredriksstad i Norge – men gruppen väljer alltså att överraska fansen med att avsluta turnén hemma i Sverige.

– Det var många som spekulerade i det där när turnéplanen presenterades, men då var det inte aktuellt. Det är ju ett beslut som vi tagit sista veckan egentligen. Turnén har blivit otroligt mycket mer framgångsrik än vad vi vågat hoppas på, säger Per Gessle.

Frontmannen har nu återhämtat sig efter förkylningen, men samtidigt så upplevde han att det var jobbigt att ställa in på grund av att det påverkar så många människor.

– Jag mår jättebra nu, men det var segt. Det är alltid otroligt tråkigt att behöva ställa in. Det var ju första gången som Gyllene Tider ställt in – någonsin. Men nu är jag ”back on track”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.